Kajsaligans Top Tilly

Stamtavla

Som vallhund hade jag önskat mer fram. Hon har bra mod och är väldigt träningsbar och kommunikativ. Det värdesätter jag HÖGT. En border collie bör tåla träning annars blir den svår att utveckla. Hon har fin djurkänsla och jobbar bra för mig.
Vi har inga egna djur längre och hon används inte i praktiskt arbete dagligen. Träning har varit begränsad och hon skulle säkert kunnat tävla och varit en duktig gårdshund. Hennes far Shep som Karin Mattson tävlade kom nog 2a på Nordic Nursery i vallning. Han har många fina avkommor som även gått vidare i avel.

Tilly är en enmanshund och jag är hennes sol. Ja min kompis Lotta är hennes kärlek också..
Hennes mamma Kajsa är likadan och mormor Bliss också🤩
Hennes valpar som är 10 månader är mycket sociala. Personligen är detta precis lagom för mig. Hon är inte intresserad av andra människor eller hundar. Hälsar inte på folk hon inte har lust och vaktar tomten om någon kliver in ovälkommen. Vi bor på en ö så jag vill inte hon släpper in busar. Hennes flock är den viktiga. Hon är en väldigt kelig och nära typ av hund. Nästan lite tjatig. De hon älskar, älskar hon lite jobbigt mycket!
Hon är glad I att träna vad som helst. Hon uppskattar mat och lek. Leken tycker jag var naturlig men jag har fått låsa upp hennes seriösa sida för att få mer intensitet. Extremt hungrig typ.
Hennes bror är tjänstehundsmaterial med megaarbetslust, hennes andra bror en cool vall och nöthund. Så ja de skiljer sig en hel del i en kull. Tilly är något mittemellan. Hennes samarbete och intelligens är hennes styrka. Det man lär henne det kan hon. Även efter några månader.

Just nu EJ skottpåverkad. Men det kan ändras sig fort tyvärr på bc är min erfarenhet. Halvsyskonen i första Kajsakullen kan man se mh resultat för.. De som löpte gick bhp. Min egen tik ville kolla skytten och fick ej och tyckte det blev obehagligt när hon ej fick. Vi bor mittemot en skjutbana. Så jag var lite förvånad. Men tidigare belastning påverkar. Övriga hade fina resultat med bra avreaktioner. Pga pandemin har jag inte fullföljt mina planer för mh och bph. Hoppas kunna återuppta det med sista kullen.

Hon är en väldigt bra mamma på ALLA sätt och vis.

Vi har barn och ungdomar hemma med riktigt mycket spring och ljud och hon är chill. Vi bor på landet men det är jättespännande att vara på stan. Hon älskar att åka bil..