Pembroke valpar 2023

Bonnie min Bonnie är en välbyggd pembroke med goda förutsättningar för hundsport och utställning. Åt det mindre hållet, stark rygg och bra tassar. Aldrig varit skadad en minut i sitt liv och hon är som en studsboll när den knappen är på.
Gör gärna två volter till månen för en foderkula. Bra kamplust, medelstort föremålsintresse. Hon är aktiv, alltid glad, social med sin omgivning, robust och tålig tik!

Bonnie älskar sin familj!

Bonnie har aldrig en dålig dag!

Bonnie är väldigt språksäker och trygg!

Ögonlysning: UA

Känd höftledsstatus avläst på OFA-motsvarande C. Inga pålagringar.

Utställd 2 ggr med EXCELLENT. 3:a i sin klass på rasspecialen.

Väger 8,9 kg

Inte påverkad av höga ljud eller skott

Den tilltänkta hanen är den fantastiskt fina hanen Natural Stance Sloth ”Röpö”. Ägare Ida Jokela och Tanja Himanka.
Jag gick igenom massor av finska uppfödningar och sorterade hanar jag gillade och tillslut efter att ha gått igenom halva FKKregistret kom jag fram till denna hanen.
Efter att hans ägare berättat om honom så kände jag direkt att jag hittat rätt kille! Han är som Bonnie åt det nättare hållet. Arbetar för leksaker och förutom att vara stilig och framgångsrik på utställning så har han bra mentalitet också. Röpö kommer från Finlands mest hälsotestade pembrokekull. Samtliga är hd fria! Det är väldigt ovanligt. Han är även fri på rygg, armbågar, patella, dnatest etc. Visst är han helt underbar?!

Jag föder upp border collie och för den rasen gäller känd hd status. Det tycker jag är bra för bevarandet av den arbetande rasen. Det här blir min första pembroke kull. Det är inte vanligt att man hd-röntgar i Sverige och rasen har heller inget avelskrav på det.
Min önskan i all min avel är att ha KÄNNEDOM om hundens hälsa och mentalitet. Därefter får man göra en bedömning i förhållande till sin egen linje.

För Hd gäller att min avelstik inte har pålagringar eller andra fel som medför störningar i funktion och rörelse. Genetisk mångfald är viktigt och därför ska man absolut inte utesluta hundar med hd. Hundens yttre ska för mig även balansera hur hundens inre funktion är uppbyggd. Dvärgväxtraserna är ändå uppbyggda på ett speciellt sätt. Bonnie är röntgad och avläst enligt OFA. Den jämför inom rasen och läser av andra saker.

Bonnie löper och vi åker snart till Finland!