Bullen

BULLEN

Skärgårdsvallaren Ice
Regv1566/2012
MH-beskriven med 2:a på skott och fina avreaktioner.

SVENSK guldmästarinna i DRAG med Helen Wibom💗

Som vallhund: Fick henne som ettåring och hade väl redan då en hel del tankar om hur vallning gick till vilket vi fått lägga en del tid på att omprogrammera..ihop med att hon är orädd och envis har det tagit sin tid att finna en gemensam plats. Har varit mycket svårt flankera och väldigt intensiv. För tidigt att säga hur hon blir som arbetshund men har visat fina kvalitéer hittills.

Som hund: Bullen ramlade in i våra hjärtan 2013. Ett val jag aldrig ångrat även fast det varit stundtals tufft att ta över en envis stark självständig bc som bestämt mycket själv i sitt tidigare kärleksfulla men ej passande hem och utvecklat en del olater.

Upplevde henne som väldigt hård första året men nu när hon känner förtroende för mig är hon den raraste och mest tillgivna individ jag haft i min närhet. Hon lyssnar och lär fortfarande och har stor kapacitet. Hade jag haft tiden hade hon passat som räddningshund eller patrullhund för hon är totalt skottfast och har otroligt starkt psyke. Uppskattar alla former av belöningar och precis som sin syster är hon tyst när andra tränar och sover var som helst.
Bullen är en hund man tränar MED och inte emot för då förlorar man. Envisare får man leta efter;-)
Vi tränar lydnad och spårar vid sidan av vallningen. Hon är positiv och nyfiken till allt!

Uppdatering 2015-08-31

Bulleson, kära älskade Bullen. Bullen är nu mottaglig för träning och så otroligt mjuk och lycklig när hon får träna lydnad att man smälter lite grann. Så tacksam.

I vallningen har vi tagit stora kliv framåt i och med att jag får vara med nu. Kan gå fint med djuren nu men har en del saker vi behöver träna mer på inför vp.
I lydnaden är hon en glad följsam hund som älskar att leka. Har fortfarande koll på omgivningen som när jag fick henne som omplacering men med rätt belöning glömmer hon av sig. Bara till att göra det till en vana:-)

Uppdatering 2014-10-15

Nu har Bulleson boat in sig ordentligt framförallt i våra hjärtan. Som vi älskar henne!
Hon har genomgått Mh med 2:a på skott. Jättenöjd med beskrivningen och det gav inga direkta överraskningar heller. Fina Bulleson!

Bullen har debuterat, på skoj, hoppklass i agility tillsammans med sin egen PT Jennie Eijneroos som var sugen på köra lite räcerhund så det fick hon. Vi turas om att träna henne och Jennie kommer sköta tävlandet. Dom är så fina ihop! Ett samarbete som jag tror kommer bli mycket bra!

Vallträningen fortsätter, vi har gått för Nij vid tre tillfällen och hon utvecklas. Det har gått sakta men vips så var hon i hand. Har ramat in hennes vallträning och det har givit strålande resultat. Vi samarbetar och nu börjar träningen.

bullen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s