Mini

KELLIEGÅRDENS SPOT alias MINI
Smeknamn: Nasse, Musen
Född 2007
Uppflyttade ELIT lydnad resultat längst ner
Uttagna till SBKs talangtrupp 2011 i två omgångar sedan tackade vi för oss då vi haft roligt nog och kände oss mycket nöjda.
MH-beskriven
Agilityklass 1/Hopp 1 (tävlar inte längre) sadlade om till lydnad istället
Satsar på VP 2013

Mini är en hjärtlig, viljestark liten sagofigur. Jag tycker så mycket om henne!
Vi har tränat vallning ihop speciellt på den tiden då vi hade egna får, hjälp till på en gård, samt tränar nu när tiden finns. Mini är inte en hund man tränar en gång i veckan utan behöver mycket träning. Jag glömmer aldrig när vi båda färskingar flyttade små bagglamm som blivit skrämda från sina mammor. Vi var så försiktiga och så spända men vi klarade det. Oj vad stolta vi var sen!
Vi ska väl få till en start på någon spårtävling har jag tänkt och eventuellt om tiden finns är min önskan att prova på ett VP. Jag gillar att sidopyssla med saker sporadiskt för att samla energi och tankar.
Agilityn har vi lagt ner helt eftersom jag är hönsig vill ha henne hel länge. Hon ger 190% och med lätt överrörlighet i bogen kommer hon kanske inte hålla så länge som jag önskar- om vi fortsätter. Jag tar det säkra före det osäkre, speciellt som hon är oskadd. Personligen tycker jag hon är en fantastisk agilityhund. Lyhörd men självständig, snabb som vinden och ger allt i alla lägen!
I samband med att min fot brakade 2010/2011 började vi pyssla med lydnad lite mer aktivt igen. Rätt som det var satt vi på läger med andra entusiaster och på den vägen är det. Maja och jag pysslade lite med lydnad på hennes tid men jag brann aldrig för det. Tror inte jag såg tjusningen och svårigheten i det, då!  Nu är jag inspirerad att satsa på det med Mini.  Tillsammans med mina fina träningskamrater sikar vi mot stjärnorna!

Mars 2009
Mars 2009

In action, vallning i Skinnsberg hos bästa Gail.

In action igen, agility!

Min Mini …

Johanna lyckades fånga Mini vintern 2012

 

Resultat:

Lydnad

Klass 1 DEBUT 11 sept 2010 — Första pris med 185,5 poäng och vinst! UPPFLYTT

Klass 2 DEBUT 19 april- 2011- Första pris med 167 poäng, några missar! UPPFLYTT!

Klass 2 i Norge, Augusti-2011-Vinst med 184 poäng. Inofficiell talangtävling med norska rekrutterna.

Klass 3 debut i november 2011 i Ludvika på talangtävlingen. 2:a pris tror jag med två nollor. Hittar inte protokollet. Tjuvstartade ink, stannade inte i rutan.

Bro-håbo-klass 3-  februari 2012. Del av tävlingsplan, gjorde gruppmoment på tävling med två ringar, började fritt följ som jag avslutade tävlingen med. Belönade och gick av.

Bro-håbo klass 3- april 2012 : Snöoväder och vi fick vara på en ip-anläggning någonstans. Kaos! Bäst av dom sämsta, vinst men med 2:a pris, typ 241 poäng eller nåt. Nollade platsliggningen och fulavdrag då en del moment var grymt dåligt utförda. Vi var inte kloka någon av oss…den dagen.

Surahammar  klass 3- april 2012 (dagen efter) solen sken och Mini var sitt vanliga träningsjag första gången någonsin på tävling vilket resulterade i  310,5 poäng och VINST!. Uppflytt till elit! Fick gå ff mellan momenten vilket förbättrade vårt fokus.

Tävlat några elit nu och ett första pris fick vi. Nästan nästan blev det SMpoäng men en apport för mycket gav oss ”bara” ett förstapris. Men den är vi stolta över! Nu satsar vi på nya tävlingar 2013.

Uttagen till SBKs talangtrupp 2011, direktuttagen igen inför andra omgången. Tackade för oss inför omgång 3. Vi kände oss nöjda och ville inte mer.

Spår

Avbokade.

Agility

Vi tävlar inget mer nu för jag vill att hon ska hålla tills hon blir tant! Kommer blir sparsamt om ens något alls. Kurshund!

Genomgått MH 2011.

3 kommentarer Lägg till din

  1. helgaw skriver:

    smickrande bild… 😀

  2. jennymorales skriver:

    En mus är en mus. Dom är inte så smickrande. Bara goda;-)

  3. Tillykke med din dejlige Mini-Mus, hun ser dejlig ud. Og ja, jeg kan virkelig kun fortælle gode ting om Jock fra den tid han boede hos mig. Han har et virkelig godt temperament og er en meget blød og kærlig hanhund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s