David Munnings

on

Enormt duktiga David Munnings som slog både regerande (Marcus Topps)och fd världsmästaren (Sara Lorenthzen) på Crufts, har tackat ja till att komma hit. Nu sitter jag här och funderar över om jag vågar ta beslutet att ta hit honom? Det kommer kosta lite mer än en vanlig kurs men jag tror och hoppas den är värd det.
Han har bland annat varit i Holland nyligen och ska till Kanada snart och hålla kurs. Han är bokad ett halvår framöver…
Vad jag läst på internet är folk nöjda och gillar hans sätt att träna. Tror inte att David är speciellt känd här (i alla fall inte före cruftsagility på internet). Jag vill utvecklas vidare och det här ekipaget gav mig verkligen inspiration till det.

David tävlar agility på hög nivå, tog bla. VM-brons 2005. Han är även utbildad osteopat. Såhär skriver david på sin sida:

”I will train all levels of dogs. I use very motivational methods for speeding dogs up, tightening turns and teaching dogs to work away from their handlers at speed. I may run fast with my dogs, but I dont train this way. I train alot of handlers who have very fast dogs but can’t run very fast themselves and have very good results!!.. I have helped a few people reach the advanced status and others to win out of elementry and starters etc”

Mer om David finns att läsa på hans sida.
http://www.freewebs.com/davemunnings/

Här kan man se hans egen youtube sida med videos från tävlingar.
http://www.youtube.com/user/davemunnings?gl=GB&hl=en-GB

Lopp från Crufts-vinstloppet.
http://www.youtube.com/watch?v=mEstWoxB22M&feature=related

Den tilltänkta kursen är på tankestadiet och skulle om den blir av, hållas i Sthlm.
Antingen om min egen klubb vill vara med i arrangemanget eller om jag tar hit honom själv och hyr en bana. Kursen skulle äga rum runt september-09 och vara under en helg med max 8 deltagare för att verkligen få mycket träning och tips!
Kurspriset borde hamna kring 1500-1800kr.
Målgrupp är både nybörjare och mer avancerade. Nybörjargrupp på fm och sen en mer avancerad grupp på em.

Innan jag tar något beslut är jag nyfiken på om det finns tillräckligt med folk som är intresserade.
Är du? Maila mig!

jennysmejlbox (snabela)yahoo.se

4 kommentarer Lägg till din

 1. Mija skriver:

  Halloj!

  Finns det någonstans man kan läsa vad han ”står för” liksom?

  Vad gäller klubben så finns det väl inget som pekar på något annat än att vi skulle kunna stå som arrangör, men då har ju klubbmedlemmar företräde.

  Jag är alltid för kurser…

  /Mija

 2. jennymorales skriver:

  Jag har tidigare idag bett honom skriva några rader (för presentation )om just det.
  För mig är han ju en total okändis. Vet bara att jag vill veta mer av hans träningssätt.
  Tror han står för extrem motivation och tighta svängar med fart 🙂
  Arrangemang på klubben ger alltid klubbmedlemmar företräde! och just nu är intresset bättre än förväntat. KUL!

 3. Annica skriver:

  Tja!
  Det dær såg så tjusigt ut att jag gærna skulle ta en tur till Sthlm. Røstar førstås før att inte ta det genom klubben eftersom jag inte ær medlem;)
  Mvh
  Annica Vestman (Trondheim)

 4. jennymorales skriver:

  Annica: maila mig gärna ändå!
  Kan ju möjligen vara så att klubbens medlemmar inte fyller kursen.

  /Jenny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s