Folksam Cup, Fiona Cup, KM, Mjyorken och brudarna!

on

I lördags när väckarklockan ringde tänkte jag i några sekunder att jag skulle sova vidare och strunta i dagens folksam cup tävling. Men, lusten att faktiskt avsluta säsongen förhoppningsvis lite kuligt var större än tröttheten. Tvingade mig själv att gå upp och tidsmarginalerna var väl inte riktigt på min sida för bråttom fick vi. Dessutom var det väldigt dimmigt på Mälarö och det gick sakta där ett tag.

När banvandringen precis börjat slängde jag av Jessica som skulle banvandra agilityklassen. Attans vad jäktigt. Vi som alltid är i god tid…jag skulle ju inte köra agilityklassen utan parkerade och stuvade om hundar i bile i lugn och ro.

Redan innan Jess gick in sa hon att det värkte i vaden. Sedan han dom inte köra mer än knappt halva banan innan det kändes riktigt illa och Jessica haltade av banan. Snopet satte vi oss i bilen och åkte hem. Orka vara där hela dagen när man har massor med annat att göra. Typ jobba, plugga, städa etc etc etc….*ler*

Nåja, riktigt hem åkte vi väl inte. Svängde av en sväng i mataffären och en sväng ut till klubben. Gänget fick springa av sig lite då Jess knappt kunde gå. Vi har hittat en riktigt fin promenadtur som vi nu försöker gå ofta. Den går upp på en topp och man ser ända till Globen. Hur vacker som helst. Och bara skog skog skog….fan vad jag älskar när man hittar såna här underbara platser..att sitta på toppen och bara andas och njuta av hundarnas glädje…

Småbrudarna, och småkillen ja just ja fick träna agility. Lillemannen kan ta två hopphinder på rad nu. Väldigt fokuserad idag och han har verkligen förändrats mycket de närmsta dagarna. Pinkar knappt inne längre och går numera rätt fint i koppel. Kelig har han blivit. Hm ett tag önskad ejag mig en liten maskothund som bara ville kela. Det kan man säga att jag fått. Han är som ett klistermärke. OCH kul att träna med. Har både föremålsintresse och matintresse. WOW! Och han är en Mjyork liksom….(morris+york= Mjyork) 🙂
Småbrudarna fick köra kombinationer och även det gick bra. Kul att träna med Snoken också.

På söndagen hade vi KM på THS, tack snälla snälla Linda som med kort varsel hoppade in som domare! Alla verkade nöjda och glada, det gick lite bra för oss också. Dock strulade slalom som vanligt. Men jag har hopp om det och bekymrar mig inte särskilt mycket om det, ännu. Hon har utvecklats enormt i slalom på så kort tid och jag tror helt enkelt att hjärnan inte hinner med kroppen alla gånger. Det kommer mogna inbillar jag mig.

Så till en helt annan sak. Har idag bestämt att vi ska till Danmark och tävla Fiona Cup i Juli!  Någon som tävlat i Danmark och vet hur de kör sina tävlingar? banvandringar, hur dagarna brukar se ut etc? tacksam för svar om någon vet. Håller på boka boende:-) Dom har ju klass ett och allting..trodde det var bara klass 3.  Jag ser verkligen fram mot att ha semester och tävla agility! Juli månad nästa år ska vara fylld av semester! YES! Särskilt trevligt att planera något sånt här när säsongen är slut. Då känner man sig taggad för både det ena och det andra.

De närmsta veckorna har jag 3 tentor, en tränarexamen att skriva klart samt jobb.
Eld i baken med andra ord…/Jenny

En kommentar Lägg till din

  1. åsa skriver:

    vi ska till fiona cup… och anmäl dig som hjälpare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s