Träning och dejt!

on

Idag har vi varit på dejt med Jeanette som har Minis halvsyrra Sly och en annan bc som heter Enya. Hon hade vägarna förbi sthlm och det är ju klart vi skulle ses!

Det var en väldigt trevlig bekantskap både med hundar och matte!
Intressant också för man ser verkligen likheter i både Sly och Mini men även i deras kusin Smashie som ju Anna karin har. Den gemensamma nämnaren är på faderns sida. Dom är ju olika på många sätt men samtidigt så lika. Långa ben framförallt;-) tycker Jeanette skulle syssla med agility också..hihi! Dom här tjejerna har naturligt fina accelerationer och deccelerationer vilket ju är mycket bra egenskap i agility. Snabba är dom också. Jättekul att se. Fantastiskt fina tjejer vi har, eller hur? Kanske vi kan få med AK på dejt nästa gång vi ses!

Vi passade på att träna lydnad också och jag introducerade vittringen. Gick bra tycker jag som inte kan nåt alls om vittring. I detta fall lyder jag Lotta blint och tänker inte alls ha några egna idéer;-D utan litar blint på att ihärdighet och hjärntvätt ska ge goda resultat*ASG*

Tränade även inkallning och ställande, separat med gömd belöning. Måste få det tävlingslikt. Funkade fint och ställandena var bra också. Nu måste vi jobba mer med släta inkallningar där belöningsdraget är på samma som i ställandet. Träningssak som ändå gick ok idag. Tar ju lite tid att träna in sättet man tränar på också.

Fick även se Sly och Enya, fina tjejer båda två!!:-) glad att jag fick se din fina pärla! det gör vi om!!

Ska ju till Boxholm och hålla kurs i mars så vi borde få in någon form av träff där tycker jag;-)

I övrigt har jag jobbat hemifrån och det har varit bra speciellt nu när det kan smälla lite och Majsan behöver sin mattes stöd, läs fötter att krulla in sig i.

Jo, vi var hos Lotta igår och jag är verkligen supernöjd med våra träningar. Äntligen har jag hittat en lydnadscoach som jag litar på kunskapsmässigt och som generöst delar med sig av sina erfarenheter. Guld värt! Hon har fått upp gnistan hos oss och viljan att planera och fokusera! skitkuuuuuuuul!

Nu under kvällen har vi börjat träna olika stadgeövningar och rörelser. En del går bra andra mindre bra;-) men tränar på och så får vi se hur det utvecklar sig. Lotta fick även titta på vårt FF och vi insåg snabbt varför minsann är för långt fram och hamnar i min väg i vänstersvängar. Borde lösa sig med ändrat fotgående hos mig samt att vi ska öva på att hon ska sugas med i starterna och inte poppa framåt. Det var många JAHA! igår…*myser* känner mig som värsta rookisen och det känns sååååå gött faktiskt! Bara njuter av att lyssna och lära!

GOTT NYTT ÅR OCH till mina finaste vänner:

I denna Vänskap
Tack för Allt
Tack för att ni Finns
Tack för att du är Du
I vått och torrt
Tack. Älskar Er.

5 kommentarer Lägg till din

 1. Det var verkligen kul & ses idag! Håller med dig om likheterna:) Hm… ska helt klart ”klura” på agilityn när det gäller Sly nu när jag vet att hennes proportioner är rätt;) Vore jätteroligt & ses i mars! Kram från oss

 2. jennymorales skriver:

  Hennes andra släkting Smashie är en fantastisk agilityhund och hon är i Sly´s storlek. Visst dom är modell större men otroligt smidiga. av det jag såg idag så kommer hon nog också kunna bli en fin agilityhund just för att hon verkar ha samma mjukhet i kroppen och samtidigt tryck i tassarna. Agility är så roligt!!!

  Vi ses och hörs;-)

 3. Sofia Tia skriver:

  När får jag se era framsteg??
  Gott Nytt År (må inga raketer falla över Stockholm med omnejd)

 4. jag skriver:

  Ja snart hoppas jag! Du är ju mest upptagen så hör av dig när du kan vettja! Gott nytt till er med! Här smäller det redan tyvärr.

 5. åsah skriver:

  härligt inlägg! (som jag trodde jag redan läst, men visst inte hade).. Kommer bli grymt bra det här året och ser verkligen framemot att träffas lite mer 😉 Vi ses på lördag!! Tack för allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s