Fritt följ-en långvarig historia…:-)

on

JAG ÄLSKAR ATT TRÄNA PÅ SAMMA SAKER HELA TIDEN!

Skriv det tusen ggr Jenny så blir det snart sant! Vettja!

Idag filmade vi 8 min fritt följ. Från start till slut. Känner att vi måste vara duktigare på att träna längre ff och inte bara detaljträna. Nu ville jag se om hon går upp sig eller ner sig etc.

+ Vårt ”gå nära” in på plan börjar bli ok…
+ Förberedelsen börjar bli ok nu när jag äntligen bestämt mig…
+´Går rakt
+ Ser glad ut men inte belöningshet eller studsighet
+ Fina stegförflyttningar åt höger
+ Säger inte ett ljud på 8 minuter
+ Känns som att hon skulle kunnat gå länge rent uthållighetsmässigt!

– Går av sig själv…say no more, fantisera själv vad jag menar;-)
– Vet inte att hon ska hålla kontakt med mig vid omvänt lockande. Har haft luddiga kriterier.
– Jag springer inte ordentligt vilket blir kasst. Jag kan bättre än så.
– Glor på rutan när man går åt det hållet.

Och när jag tittar så här så är det fler plus än minus. Tjohej, det var inte väntat. Bra gjort Jenny. Jag som skulle skriva en gnällig blogg om hur dåligt det går för oss och hur mycket vi tragglar för att ställa om agilityhunden till lydnadshund. Men det går ju för fasiken framåt!

Vad glad jag blev!

Tränade med Jess idag och fick bra inspiration till att vi bör gå vidare med samma träning men med rätt kriterier.Jag har inte varit nogrann.

Igår tränade vi med Johanna och vi fick till en hel del bra störningsträning trots att det började illa. Mini vibrerade och gnällde av upphetsning när Pi tränade. Fick ta avstånd och jobba med värde för lugna stilla beteenden. Det är så nyttigt för Mini att bara stå, ligga eller sitta STILLA och vara fokuserad. Till slut släpper det och vi kan börja träna ihop.

På onsdagar tränar vi med dtbk gänget inomhus och jag måste säga att hon är förvånansvärt duktig i den miljön och med de hundarna jämfört med torsdagar då jag tränar inomhus med Katarina och Company. Då är hon helt galen. Bör nog vara så att 1-2 hundar kan hon tända till på medan fler blir för mycket.

Om två veckor är det tävling på Bro håbo och vi är anmälda. Tanken är att vi ska göra gruppmomenten som vi tränat på i vinter och även delar av fria följet, belöna och gå av. Jag måste få bort fokus från alla apporter och hinder och rutor osv. Hon VET att hon ska få göra allt på tävling men inte denna gång. Då ska jag styra dansen och belöna när hon går fint fritt följ! Hoppas min plan funkar. Wish me luck!

5 kommentarer Lägg till din

 1. Åsah skriver:

  Så bra att skriva ner! Då är det mycket lättare att se klart… Lycka till på tävlingen 🙂

 2. Det klart att fria följet går framåt, klok träning ger det resultatet 😉 Nyttigt att skriva ner & se allt tydligt 🙂 Det kommer bli KANON! Håller tummarna för er på Bro Håbo! Kram från oss

 3. Susy Tvärnstedt skriver:

  Din underbara guddotter och jag kommer hålla sina tummar stenhårt! Länge sedan vi hördes nu, men efter alla sorger som hänt så börjar vi komma tillbaka. Razzia är och förblir en otroligt fantastisk hund som du gjorde helt rätt i att rekommendera! Kan du inte komma till södra sidan någon dag så vi kan träffas/träna?

  KRAM Susy Imma o Razzia

 4. Halloj!
  Jag är opeppad!
  Peppa upp mig tack!

 5. Jenny skriver:

  Åh Susy, hur mår mitt gudbarn? lustigt, tänkte på er igår!!!! Åsså ser jag att du skrivit nuuuu…coolt!
  Självklart borde vi ses, vi hörs av om det!

  Vad roligt att du är glad i din lilla razzia!
  Kram på er!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s