Ner som en pannkaka och upp som en sol:-D

on

Tävlingshelg. Oj vad länge sen jag hade så mycket påsar och skit i hallen. Vädret var minst sagt galet igår. Kraftiga vindar, snö, slask, regn ja helt galet. Man visste inte riktigt vad man skulle ta med sig så jag packade allt…

Till en början visste jag inte ens hur jag skulle ta mig till tävlingsplatsen i Brohåbo. Med sommardäck i snöovädret? Hjärnan gick på högvarv. Oavsett väder skulle här tävlas. Jag har ju LÄNGTAT!!!!  Räddaren i nöden nr 1, Johanna, med 4WD fixade transport och trevligt sällskap! Tävlingen i sig gick bra och dåligt.

Gruppmomenten var allmänt oroliga. Det blåste förfärligt. En av de få sakerna Mini tycker är läskigt är just när det blåser kraftigt. Hon tror något ska blåsa omkull på henne. Det var fler hundar som tyckte samma sak och endast en fick betyg på platsliggningen. Mini åt snö, studsade fram, ja var allmänt orolig. I sittet trampade hon om gång på gång….alla satt och vädrade i luften och det var en rätt orolig grupp tycker jag.

Delar av programmet såg bra ut och delar sämre. Fotgåendet går ju framåt helt klart. Inte bra än men framåt. Vittringen gick strålande. Fjärren som vi tränat mycket på gick sämre.
Det vi tränat på gick bra förutom fjärren och det vi inte jobbat med trots att vi vet att vi borde gick sämre. Såklart. Tex så ställde hon sig upp på inkallningen och vi borde egentligen fått nolla för hon traskade vidare bakom mig tydligen.  Gjort så tre tävlingar i rad..*skäms på mig*….
Glädjer mig i det stora hela att apporteringarna var fina och ungefär som på träning båda dagarna. Fortfarande problem med missilapporteringarna och på lördagen trodde jag seriöst hon skulle göra en kullerbytta……blir ju även så tydligt med tempoväxlingen då hon springer ut som en missil och joggar tillbaka. Här ska det bli ändring;-)

Hann inte mer än hem och sova och ladda om för nästa tävling. Sur över missade uppflytten och pepp på att tävla igen. Fasiken, bara för att vi inte fick uppflytt på lördagen skulle vi banne mig ha den på söndagen.

Räddaren i nöden 2, Katarina messade kl halv sex i morse och sa att det var blixthalka och glashalt…..kunde vi ta hennes bil? Den har vinterdäck. Eh jaaaa! Vilken TUR!!!!! Får man ha sån tur två dgr i rad?

Turen fortsatte för Katarinas man, bäste Peder, körde hela vägen dit och hem! Katta får berätta själv hur duktiga hon och fixapixa var i sin blogg. Lite otur gjorde att de inte fick önskade SM-kvalpoäng men man har inte alltid marginalerna på sin sida. Det viktiga är att man ger sig själv en ärlig chans och tror på sin hund och försöker hela vägen. Och det gjorde dom båda! Det såg jättefint och samlat ut!

Vi gick en skön promenad i solen och jag passade på att träna lite gruppmoment i skogen. Igår var fick vi gömma oss bakom en majbrasa, idag i skogen! Jag min nötskalle tränar ju inte på sånt…tillbaka på klubben kommer en kvinna fram 45 min innan samling och frågar om vi kan starta? Javisst, alla var ju tydligen där. 3 ekipage. WOW! Vilken skillnad. Märktes att det var lugna harmoniska hundar som låg plats. Det behövde min hund. Gruppmomenten gick bra men något orolig i början av platsen men det gick över.

Vi var sist och under tiden hade vi tränat på planen bredvid. Solen lyste och jag kände att fasiken vad skön och bra hon känns. Fokuserad! Bestämde mig för att köra ett annat upplägg. Fot mellan alla moment hela vägen utom vid rutan. Sagt och gjort!
Hon köpte det. Aldrig gjort förut och nu får vi nog träna på det istället. Allt var bättre idag. Ingen nolla, bättre fotgående samt bland annat missilapporteringarna som kanske gav lite snällt betyg. Men, fina avslut och fin fjärr. Jämfört med gårdagens KATASTROF!

Tänk att det kan vara så olika från en dag till en annan? Mini kändes så harmonisk och jämn idag. Hon var lika fokuserad som jag! Inget tjat mellan momenten och helt fokuserad på mig och inget flamsande. Jag får ta mig en funderare på om det var vädret som fick oss ur fokus på lördagen, om genomköraren dagen innan förstärkte dagens prestation, om fotgående i transporterna är grejen..ja vad vet jag-säkert kombinationen? Får fundera ordentligt nu. har många tankar redan nu om framtida träning.

Det hela slutade med uppflytt till elitklass, Vinst på 310,5 poäng. Vem trodde det igår…känner mig jättelycklig!

Man ska helt enkelt lita på sin hund och sig själv! Inte ge upp. Ha jävla tur med vänner och väder;-)

Att man startar på botten behöver inte betyda att man inte kan nå toppen.

Atsshhhååå, den var rätt tssåå sstooor den här!

11 kommentarer Lägg till din

 1. Maria skriver:

  Stort grattis & välkommen till elitklass!!!!

 2. starsweepers skriver:

  GRATTIS bästa ni!!! Nu är ni där ni hör hemma!!! Ni är suveräna!! STOR KRAM!!!

 3. marie,love&carma skriver:

  Super Grattis Jenny, härligt att det kan vända och bli så jäkla bra. Vädret kan ställa till med mycket ;-)))
  stor kram/// marie

 4. Emma skriver:

  Grattis till uppflytt:)

 5. Anonym skriver:

  Stort grattis på er, ni är ju helt fantastiska! Kramar från Anita, Isa & Edda

 6. helahunderiet skriver:

  Grattis kompis till en superfin tävling och till alla härliga tior. Hur många fick ni egentligen? Njut av framgången och var stolt och glad. Det såg så fint ut!

 7. åsah skriver:

  Ni är grymma och känslan är ännu härligare
  När man fått gå igenom lite svårigheter innan man når målet 😀

 8. toktassarna skriver:

  Grattis!

 9. Hanna skriver:

  Grattis till förstapriset och grymma poäng 🙂

 10. Sandra med Vide skriver:

  Stort grattis till uppflytt med superfina poäng!

 11. Jenny skriver:

  Tack för alla gulliga grattis! Ni rockar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s