Lycklig

on

Gissar att hundarna är lika lyckliga som jag av att vara igång med vallträningen igen. Vi hämtade ett gäng jättefina får i Söderköping. Dom är väl hanterade och perfekta för oss. Dom verkar verkligen trivas i sin hage framför slottet;-)

Mini tog sitt årliga after work bad såklart:
minibadar

Mini och Kajsa går kurs hos Eva Karlsson. Jag hade väl snackat lite skit om Mini innan för jag tycker hon gör allt så fort och att hon tycker det åär jobbigt att fösa vissa tackor och att hon hellre flankar. Jag hade fokuserat på allt vi är dåliga på och inte vad jag faktiskt borde stötta henne i så hon utvecklas. Vilka är våra styrkor? Så brukar jag ju säga till mina kursare, hm…
Mini hade visst lyssnat och Eva undrade vad problemet var? *fniss* hon är ju jättelydig! Och ja när jag tänker på det så har jag väl blivit hemmablind. Ibland är man bra puckad alltså:-) Det Mini ska jobba på nu är att få in ett bromskommando(time) och att börja träningen direkt med att röra sig långsamt från ligg. Fösa och flanka i fyrkanter, ta dom från hörnor, varvat med övningar för att känna sig trygg bland fåren. Djurkänsla! Stopp i hämten och en lugnare drivning. Ska bli roligt!!

Kajsa har utvecklats massor på kort tid och jag varvar djurkänsla med lydnad. Mest djurkänsla just nu. Har även lagt in ett stopp (ligg) så jag har ett varje fall. Hon är en hund som man bara kan gå tyst med i hagen. Fösa, sen flanka, ja man varvar och det är så underbart att träna med henne. Broms och gas finns där naturligt. Lite sakta börjat lägga in lite time där också eftersom jag kan passa på att lägga det på kommando när hon faktiskt går ssssakta..Hon vill bara gå med fåren och gärna trycka upp dom i ett hörn. Kontroll:-) där får man ha koll så hon inte trycker på och går för nära. Har även börjat lägga in lite flanker samt att hon får putta ut dom ur hörn. Sen föser hon fint vidare med dom.
Just nu är jag väl inne på att ta det lugnt och mest jobba med hantering av får och inte så mycket styrande. Hon är bara 11 månader..det glömmer man lätt. Det är lätt hänt att man pressar på med en hund som gör så mycket rätt och har så mycket naturligt. Mitt mål är att utbilda hunden och inte att gå ett VP fortast möjligt.
kajsavallar svartvit
Den ena kursen vi går är grundkurs tillsammans med några Seglingeuppfödda unghundar. Det som slog mig direkt och som jag gillade hos alla tre är att alla är så keen att få jobba med fåren. Alla vill inget hellre än till fåren. Det tycker jag är härligt! Den här viljan! Kollar en del på vallning på youtube och en del hundar har inte ens intresse av att flytta djur!?!

Den här veckan blir det väl lite mindre vallning då jag har två kurser samt åker till Örebro på fredagen. Jessica ska gå på SBK kongressen och jag ska passa hundar. Det är bra, då kan jag fortsätta försöka få till melodier på vallpipan:-)

Ha en skön vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s