Roadtrip & Nij Vyas

on

Så har jag hunnit med en roadtrip redan i februari. Hälsade på och umgicks goda vänner och familj lite här och var, gick på Gekås i Ullared (hysteriskt kul) och målet med resan var att komma ner till Ingela i Löderup och lära mig om lamning. Hon har ca 500 får. Är så tacksam och glad för generositeten som finns hos mina fårkunniga vänner. Just nu sitter jag och längtar efter fostervatten och små söta nyfödda lamm…! Men det är slitigt att vara fårbonde och man jobbar mest hela tiden. Inte så glamoröst direkt men fysiskt arbete som känns skönt i kroppen och djuren gör en glad mest hela tiden. Man gör liksom det mesta med glädje oavsett tid på dygnet. Förhoppningsvis ska jag fortsätta att vara lammhjälpreda i mars i Sthlm. Längtar!

I maj åker vi tillbaka till Ingela men då på fårkurs för Nij Vyas. Ska bli spännande. Han har en gedigen meritlista och väldigt fina hundar. Han har en bok som jag delvis läst och jag gillar den. Han verkar ha en bra hundsyn både inlärning men även hundkunnig. Förutom att vara bordercollies (vallhundar) så är dom även hundar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s