Träning & Redog

on

I fredags körde vi kvällträning i ridhuset. Vi fick till en mycket bra träning tycker jag. En VM-hund, en klass3, två klass ett och så våra bäbishundar på samma plan, men i olika kombinationer. Så visst går det att förena de olika nivåerna. Vi hade en slalomkombination och en BCBLövning (något gregorianskt).

Musen fick träna slalom. Vi jobbade med kl 3 och 9 ingångar samt slalom från hoppsväng, rakt fram och med min kropp i olika rörelser. Tog bort två bågar utan nedsatt tempo. Tempoförändringar verkar vara ett bra värde för om det var en lagom förändring av hjälper, tycker jag.

Sedan gjorde vi en hopp, hopp, tunnel övning med mig i olika positioner. Hon läste av det bra och rev inget,  men behöver verkligen träna mer hoppteknik och mer hoppövningar innan vi börjar köra längre kombinationer än 3 hinder.

Så blev det lördag och den inplanerade träningen i Västerås blev inställd så vi styrde kosan direkt till Stefan Rosen på Redog. Har kompisar som varit där med skadade hundar och jag har hört en del om honom. Vilken härlig människa med så mycket kunskaper. Man blir glad bara man ser honom 😆 OCH inspirerad av fortsatt fysträning för hund.
Först hade han föreläsning för oss och sedan fick de som ville en ”besiktning” av sin hund.
Jag nappade naturligtvis och kände att det är bra att få en titt på hennes rörelser och kropp innan vi sätter igång med tävlandet. Han tyckte hon var jättefin i ben och rygg osv och allt var ua på hans protokoll förutom det jag redan visste, hon är väldigt lös i sina rörelser i skritt och trav. Han sa att hon förmodligen har sin bästa stabilitet i hög fart vilket stämmer mycket väl. Detta var dock inget problem utan snarare så att hon ska ha klövjeväska 15 min per dag för att få stabilitet i småmusklerna närmast kroppen (jag minns inte exakt för vilken muskel bla bla) men att jag skulle märka när hon börjar röra sig mindre slappt 😆 Gissa om jag är glad!  Jag har en hel hund som jag vallat och tränat en del med redan vilket betyder att belastningen vore vara lagom och hon har en bra kropp.

Idag skiner min sol på det kommande härliga träningsåret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s