Hoppteknik

on

Mus har hoppat 65 cm idag!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så duktig liten mushund! Gick galant. Nu i helgen arrangerade vår klubb kurs med Vappu och idag körde vi en övning där man växlar höjden på sista hindret och vi började från 45 och la på därifrån. Normalt tar man lite i taget men av någon anledning insisterade Vappu på att vi skulle prova. Jag tyckte det kändes tryggt att göra det med hennes ögon på hunden. Sagt och gjort, musen har ingen extraluft mellan sin kropp och bommen utan det är tight och fint även när man ändrar höjden vilket ju betyder att hon läser av det bra. Tar bra avstamp och landar bra. Sträcker och drar ihop sig bra. Hon har bråttom till sin belöning så jag får se upp så hon inte blir flack. Har fått mycket användbara tips om hur vi ska gå vidare. Hela jag är ett stort leende, inte bara för att jag är  så glad över min härligaste mushund utan också för att jag diggar Vappu! Hon har en sån skön inställning, ärlig och rak, säger inget för att smickra utan det hon säger är det hon tycker. Har alltid något gott att säga om varje ekipage och många användbara råd och tankar. Jag blir så inspirerad varje gång hon är här! Tusen tack!

Tydligen kommer hon hålla kurs hos Maria på Finnbogård nu i sommar! Kan du gå- så gör det! Det är definitivt lärorikt och hur mysigt som helst hos Maria! Det är andra året vi tränar för henne och det finns nya saker att lära sig hela tiden.

Riktigt glad är jag också över kvalitén på hundarna i helgen. Skitkul att se andra raser och det var extra kul med kursare från andra klubbar! Nya frågor och nya idéer! Härligt!

Nu ska det sovas här för nästa vecka är det tenta igen och jag behöver verkligen ladda batterierna! Godnatt!

3 kommentarer Lägg till din

 1. Mija skriver:

  Helgen var verkligen lärorik! =)

  Men vad menar du? Duger inte vi kursare från hemmaklubben!?

  Tycker inte jag har särskilt stor brist på nya frågor… 😉

 2. Michelle skriver:

  Det är ballt det där med hoppteknik , någon gång kanske jag orkar sätta mig in i den vetenskapen med!
  Du och minimus är ju så duktiga dessutom:D

 3. Helene skriver:

  En jättebra helg var det! Lärde mig och förstod mycket mer än tidigare. Och jag håller med dig om att Vappu verkligen är en trevlig person att gå kurs för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s