Magnetterapi, que?

on

Que? tänkte jag när Majsan igår fick sin första behandling på magnetbädden. Vad sjutton är detta?
Tänkte att ja ja vetenskapen är inte vetenskaplig nog utvecklad för min del så vi testar! Jag är öppensinnad så..tur för Maja!
För igår kväll bevittnade vi hur Majsan tar sats från golvet och HOPPAR ÖVER jess som sitter i ena delen av soffan för att komma över på andra sidan då bordet var i vägen *förvånad*!!!
Hon har ALDRIG gjort så plus att hon rör sig mycket ledigare. Därför har jag surfat fram lite om detta på internet.

Allmänt om Magnetterapi
Den tvåfaldiga nobelpristagaren Linus Pauling upptäckte att varje röd blodcell har en laddad järnatom, d.v.s. en järnjon och att blod därigenom är paramagnetiskt. Linus Pauling visade att om kroppen utsätts för biomagnetism inträffar en positiv fysiologisk förändring som leder till att blodet strömmar friare. Det betyder att cirkulationen förbättras, cellerna får mer syre och näring samtidigt som slaggprodukter utrensas. Det leder till att muskler slappnar av, pH-värdet och blodtrycket normaliseras och att immunförsvaret fungerar bättre. På så sätt hjälper biomagnetismen kroppen att komma i balans. I USA har FDA (motsvarigheten till Socialstyrelsen) godkänt magnetism till ortopeder som medel för att påskynda läkning av benbrott. Svensk Forskning stöder Magnetterapi I en doktorsavhandling har O.Wahlström påvisat att man får en signifikant ökning av läkningshastigheten vid frakturer genom magnetterapi. Undersökningen är jämförbar med en dubbelblind test. Professor Olov Lindahl, kirurgisk ortoped vid Linköpings Universitets sjukhus, som har tio års erfarenhet av magnetforskning framhåller att magnetterapi vilar på god vetenskaplig grund. Exempel han har erfarenhet av är smärtor och stelhet i nacke och axlar hos vissa patienter där konventionell behandling vanligen ej har hjälpt (kortvåg, sjukgymnastik, radar, insprutningar etc). Här har magnetbehandling visat positiva resultat helt utan bieffekter. Professor Olov Lindahl påvisar minst fyra förstklassiga undersökningar som visar att magnetterapi har mycket god verkan vid dessa åkommor. Personer med pacemaker ska inte använda magnetterapi.

Må gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s