Stenblock gör ont

on

Idag hämtade jag (i min fantasi) ett stort stenblock, slog den mot mitt huvud ett antal gånger så att det riktigt gick in att JAG har tränat FÖR mycket mot mig övningar, haft en belöningsplacering OFTA hos mig, vilket gjort att jag skapat en hund som vill svänga hela tiden. Smart. Jag måste vara jordens just nu smartaste människa. Typ.

Sen när jag återhämtade mig från stenblocket tänkte jag att nu jäklar ska jag:
1.  Torrhandlingsträna mera framåt (för där svänger hon in framför mina ben)..*passa dig jenny för att hålla på snurra runt din latmask-stenblock stenblock*
2. Träna rakor där belöningen INTE är  hos mig *för annars får jag ett stenblock igen-aj!*
3. Byta bort kampleken mot typ pipboll ett tag *borde gå lätt att komma ihåg eftersom jag borde ha ont i skallen vid det här laget*

Efter ett träningspass finner man många lösningar på tokigheter. Är man perfekt kan man ju aldrig bli bättre så jag föredrar att få stenblock i huvudet ibland, men bara ibland:-)

Må gott, här ska det pluggas och jobbas! Ligger sjukt efter….

4 kommentarer Lägg till din

 1. åsah skriver:

  å, det är exakt vad jag tränar på nu! Jag använder nu target, så hon ska springa mot den, så kastar jag en boll som belöning (eller godis). Det är ju lite lättare än tex en skål om man är själv, i och med att man belönar bort från sig vid targeten, men hunden kan inte ”snika” och sno belöningen… kan ju va nåt att prova kanske?

 2. jennymorales skriver:

  Hallå:-)
  Tror att det blir jättefel för henne om jag skulle lägga ut en target, både fel i fokus på rätt sak dvs linjen och utförandet av hindret. Tror det skulle leda till brister i hoppteknik istället, läs, börja riva eftersom hon får brådis till target som dessutom ligger på marknivå.

  Minsann klarar nog heller inte fokusera på både sina fötter, tempo OCH synen av en target samtidigt 😉

  Men det är ju kanon om det funkar för er!!
  Hundar är ju olika, tack för tipset!!

  Vi måste ses och träna någon dag snartis?

 3. åsah skriver:

  ja, jag har inte kört med hopp än. Bara hinderstöden.. Vi får se hur det utvecklar sig. Men jag tror det är helt annorlunda med en bordercollie och en lapsk 😉 Aila har inte sådär super brådis till targeten direkt 😉

  det man vill är ju såklart att targeten ska bli som en belöning, att hunden vet att den måste utföra nåt för att få gå till targeten.. det funkar bra på vazy för många olika grejer.. alltså, istället för tex en skål..

  klart vi ska träna.. fredag?

 4. Emelie & Pixel skriver:

  Hejsan ,

  Det är Emelie o Kelliegårdens Ben från Knivsta här, satt o letade runt på Cimas hemsida efter dig 😉 , hoppas allt är bra. Har du msn kan du lägga till mig annars kan du svara på min mail tills jag fixat min blogg igen.
  emelie_tcg@hotmail.com

  Kram från Emelie & Pixel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s