Smygdebut och film

on

I veckan förstod jag att Carina O skulle döma på lördagens tävling på Häverö och efter antalet samtal kom vi fram till att vi skulle haka på och debutera lite sådär i smyg. Mus har inte tränat några av hindren ordentligt ännu och i onsdags när vi testade att köra bana på österåkers träningstävling så märkte jag att vi inte var redo för debut egentligen. Hon gör många fina saker men helheten uteblir. Flyt vaddå? Efter en massa funderande har jag kommit fram till att hon tänker för mycket på sina belöningar och att leka med mig,  vilket gör att hon fulsnurrar, säkert blir mer stressad och fokuserar på mig istället för vad hon har framför sig så fort jag inte hunnit visa på nytt hinder dvs varje gång jag hamnar bakom vilket är jämt. På träningstävlingen var det inte alls så mycket snurrar mest frågetecken som på debuten utan hon tog allt hon såg typ;-) så jag är ju lite förvånad iom att hon sällan snurrar runt eller beter sig så här på träning heller. Känns som det brister i sug på hinder- på tävling. Kanske är det ovanan? vad vet jag.

Men som sagt jag tror mer och mer på min tanke där om att sänka belöningsfrekvens och låta henne jobba ifred! plus tävlingsrutin…och en snabbare förare;-)

Förutom att det gick sådär med själva banan så skötte hon sig kalas utanför, på väg in och överlag så himlans bra. Är sååå glad i henne! På träningstävlingen gick svansen hela tiden, glad glad glad, sedan lyckades hon backa in i släpets bakdel, rakt in..ja hur det gick till kanske ni får se när jag hittar sladden till den gamla kameran. Riktigt kul var det. Typ hallå vad gör vi nu, ja vi backar in i den..*gull*

Skulle debuterat henne nu i veckan som kommer på Knivsta men ska jag vara ärlig vet jag inte om det är någon bra idé. Får se beroende på vad det är för bana.

Hög förväntan är väl egentligen ett lyxproblem, som jag ser det, men vi kommer igen:-)

 

En kommentar Lägg till din

  1. åsah skriver:

    lillgalningen! hihi.. Det är svårt när dom är så sjukt snabba! Jag tycker du borde ställa upp ändå och se det som en träning, som du själv säger behöver ni ju tävlingserfarenhet. Det gör väl inget om ni inte klarar det? Kul kan man ju ha!
    Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s