Mus tävlar igen-andra starten!

on

Carina hade även denna dagen vaknat med huvudvärk och jävlades lagom mycket med oss, så mycket att jag tog tillbaka min strukning från tävlingen för att ge mig in och köra denna roliga bana (tyckte vi behövde träna mer efter debuten och ta paus) . Erbjöds en bana,  som till synes såg enkel ut, med en del svåra saker då hundarna tex. i upploppet behövde ha rätt tempo och balans för att klara 7 hinder på rakan som stod närmre än vanligt. Två däck var starten och den skördade en del offer då det var följt av en tunnel;-) samt en svår slalomingång, men vi tycker om vår raraste Carina ändå!

Minsann missadeandra däcket, tog om den eftersom vi är under träning av den och då behöver man göra rätt fast det är en tunnel framför och man har bråttom. Därav tappade jag min position och hamnade på fel sida av slalomet men det spelade ingen roll för Minsan skulle minsann framåt och körde en helt annan bana. Släpp eller sug kallas det kanske, eller du har fel väg morsan! Något som saknades på debuten men som efter ett träningspass förändrats *jippie*
Minsan letade inte svängar längre utan sprang på rätt bra. Slalomet behövde vi ”bara” ta om 1 ggr  eftersom hon aldrig tog den först, och då går det åt rätt håll.Nästa gång sätter hon det!

Efter tunneln innan tunnelrakan var det ett hopp mellan och jag vet inte om hon inte kunde justera tempot med hoppet för där kraschade hon. Minsan har typ knappt rivit hittills men antar att det är fartiga hoppkombinationer vi behöver träna mer på men så långt har vi inte kommit;-)

Är mycket nöjd med våran start då allt går åt rätt håll, mus behöver tävlingsträna för hon behöver vänja sig vid att man måste koncentrera sig även fast det finns störningar. Nu ska Jess tävla Snok i helgen, vi tar dock en paus igen och kommer igen den 30 aug på Olandstrakten.

En kommentar Lägg till din

  1. Matilda skriver:

    Hihi störtskön hund. Vadå gillar tunnlar lixom;)
    Skitcoool vovve!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s