SM 2011 i Stockholm

on

Var på Sthlmsdistriktets årsmöte igår som representant (eller kanske inringd agilitynörd vore mer rätt skrivet *ler*) för min nya klubb Danderyd Täby Bk. Som för övrigt är en grym klubb:-)
Tydligen ska Stockholmsdistriktet vara värdar för Lydnad och agility SM 16-18/6 -2011. Wow- vad kul!
Men innan jag går vidare på detta vill jag först ta upp en sak som kom på tapeten då jag och min nya klubbkamrat (som tävlat bruks SM förra året)  diskuterade om själva SM-tävlingen. 
Visst ska väl SM vara en tävling där man får chans att visa upp just allt som gjort att man kunnat kvala till SM under året? Visst ska SM -banan inte vara så jävlig och svår att det känns som domaren vill sätta åt en? Att SM banan ska vara likvärdig i nivå med de tävlingar du presterat och kvalat in på?
Ok, åter till SM!
Som Stockholmare tycker jag givetvis det är kul och hoppas verkligen att järfällavallen gör agilityförare och publik nöjda! Jag har inte sett platsen så jag ska inte gnälla men tycker givetvis det hade varit häftigt att vara på tex Gärdets IP som ligger centralt för att få känslan av agilityfest, förlåt ja lydnaden är ju med också, så lydnad och agilityfest.
Jag hoppas även att man har tänkt på några av nedanstående detaljer för tävlingsplatsen, som jag för övrigt tänkt förmedla till SM-generalen Stefan Roos vid lämpligt tillfälle. Dock har jag förstått att CAG har koll på läget om kritiken från förra årets SM och det känns bra:

– det behövs massor med toaletter- förra årets SMttjottor var under all kritik. Tävlande ska inte behöva göra sina behov i skogen innan start. Blir liksom ännu ett stressmoment.

– utrymme- gott om sådant för tält och publik.
Varför ska vi vara sååå speciella för? Jo, de flesta agilityförare har fler än en hund! Det är skillnad på agility och lydnad. En lydnadshund kan ofta vara med som publik bredvid utan att störa någon. Det kan inte alla agilityhundar. På ett SM  kan man inte ha massor med hundar vid agilityplan och jag vill varje fall inte ha mina älsklingar i en het bil.  Jag vill ha koll att de inte får värmeslag och samtidigt njuta av tävlingen! Och när jag nu skrivit detta så inse rjag att det är konstgräsfotbollsplaner och tältande kanske inte är möjligt. Men tältplats i anslutning till platsen vore nödvändigt.

– utrymme igen! För försäljning. Fasiken vad trevligt det var på Öland när alla stod på rad för att få kränga på mig något. Me love! Shoppa och bli fattig är halva grejen. Eller?

– utrymme igen! För MAT! Flera sorters mat för flera sorters mathållning…

Sådär, då jar man fyllt magen, hundarna är väl omhändertagna i sina burar i tältet med nära tillgång till hejande mattar och hussar, banorna är plana och fina för det är fotbollsplan med konstgräs och när vi åker hem är våra plånböcker tomma och bilen full med onödig och nödig shopping.

Det här kommer bli skitkul!
Jag längtar redan!

7 kommentarer Lägg till din

 1. Liza skriver:

  Håller med dig ja! SM ska vara en fest och det ska vara en fest som syns och märks. You go girl 😉

  kram

 2. Helga skriver:

  järfälla… kunde de inte en valt en plats liiiite längre bort, liiiite mer ut i skogen och med liiiite sämre kommunikationer? nä, gärdet är mer lämpligt!

 3. jennymorales skriver:

  Då föreslår jag att vi samlar ihop ett gäng människor som tycker likadant och så kontaktar vi herr General. Platsen kanske är kanon men jag är också lite tveksam. Känns dock trist o va neggo utan att ha sett platsen. Det som gör mig orolig är att Järfälla bk inte är speciellt engagerade i agility och de var de som fann platsen…ett bra initiativ men passar den för agility? Vi får åka ut och kolla!
  Varför engagerar jag mig egentligen, ska ju inte ens tävla SM. Men brinner man så gör man eller hur?

 4. Michelle skriver:

  väl talat! 😀

 5. Isabel skriver:

  Nyfiken fråga.. järfälla vallen.. var ligger den, kan det vara kvarnvallen man menar? Som gammal järfälla bo så är man ju nyfiken såklart 🙂

 6. Jennie skriver:

  Härligt att det blir i Stockholms-området! Då kanske man skulle satsa på att kvala till 2011 då, ha ha ha! 😉

 7. gilian skriver:

  Oroa er inte det blir inte i Järfälla utan på södra sidan av stan, vänta och se-

  Gilian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s