In & Ut

on

Grattis Jenny, du har precis efter ett trettioplussigt liv insett att du ätit massor, förmodligen flera hundra kilo godis som innehåller gelatin urvinnet ur svinsvål eller nötkreatur. Hur fan kan man missa det? Vilken planet har jag bott på kan man ju fråga sig?

Desvärre kollar jag sällan på innehållsförteckningar vid lösgodishyllan, man vet ju för sjutton vad man gillar, men eftersom jag den sista tiden känt av laktosintolerans vill jag undvika mjölkprodukter och därmed fann jag denna revolutionerande ingrediens bland 85 % av alla innehållsförteckningar. Jaaaaaavisst vet jag att gelatin inte är vegetabiliskt. Men att det kom från något som säger oink eller mu hade jag inte reflekterat närmare över. Förräns häromdagen alltså.

Tänk att det är mycket som glider in genom munnen utan att man tänker på det.  Men sen tänker jag att ja det är väl inte så hemskt att äta sånt äckel. Men nja om grisen stod framför mig hade jag velat ta en tugga då? Njä.
Det är ungefär som när folk gör ner andra på nätet framför en dataskärm. Hade jag sagt detta personligen till den jag skriver ner? Är svaret nej kanske man ska ta sig en liten funderare över det man tänkt skriva.

Ibland kommer det ju saker, både in och ut, som man helst önskar hade stannat på godishyllan eller inne i vederbörandes mun;-)

Ha en skön helg!

7 kommentarer Lägg till din

 1. åsah skriver:

  hihi. ja… jag visste det där om gelatin, jag är vegetarian, och äter det ändå… hmmm.. va gör man inte för godiset alltså? men det vore nog bäst för alla som du säger att det stannar på godishyllan… lycka till för mig dock, man är ju inte lite beroende…

 2. jennymorales skriver:

  haha men då är du ju inte vegetarian då;-) simple as that!

 3. toktassarna skriver:

  Ritkigt mörk choklad kanske du kan äta? Choklad är i princip det enda godis jag äter. Men å andra sidan äter jag rätt mycket av det 🙂

 4. jennymorales skriver:

  Ja Åsa det är fan grymt att choklad inte har gelatin. Världens bästaste choklad! Och mörk choklad har ju typ ingen mjölk heller:-)

 5. åsah skriver:

  hehe.. mjölk är för mig.. nämen.. ost iallafall! ost älskar vi..

  ja, inte är man vegetarian då.. haha.. men kött är ändå inte alls gott!!

 6. Liza skriver:

  Me to är laktosintolerant. När jag vill vara lite wild’n crazy så brukar jag leka leken ”hur lång tid har du på dig efter att du har druckit mjölk”. Svaret är väldigt mycket kortare än du tror…

  Hur som.
  Jag har hittat bild och länk till snyggaste muren. http://www.schons-snickeri.se/index.php?typ=7

  Bläddra långt ner på sidan så hittar du bildbevis.
  Jag vet – den är råsnygg! Och jag tror att det går att få den i annat mönster, för Sara som målar dem är dekormålare av bästa klass 😀

 7. jennymorales skriver:

  Oh nice kanske en ROSA mur??!!!
  Tack Liza!

  Ja fasiken tror du man kan vara intolerant i perioder? det är jag nämligen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s