Ingenting och våga vägra

on

I vårt skafferi finns typ en miljon tillbehör såsom pasta, blgur, ris etc. Men inget att äta till. En matåtervändsgränd..

Häromveckan glömde någon att stänga frysen så alla proteinrika tillbehör tinade och hur gott är tinad lax som luktar urk? Detta ledde till att vi idag, när det var – 132 grader(!!!) och helvetet nästan frös, endast hade tre val. Ja lite glad ska man vara av att man hade VALmöjligheter men ändå.  Det första var att springa till pizzerian, det andra var springa till mataffären, det tredje var att laga eget av ingenting.

Med tanke på att jag är inne i en vågarvägragilladenhärförbannadevintern så valde jag att trolla lite! Orkar inte, vill inte gilla klimatet just nu.
Se där..plötsligt slank det fram lite pasta, en påse frysta egenplockade kantareller, lite mölk och lite mjöl och vips hade vi en kantarellpasta som jag spetsade med ingefära och lime. Det tar bort den där jobbiga smaken kantareller ger. Blir supergott!
Efter en till kylskåpscheck insåg jag att vi knappt hade grönsaker heller. Några minikörsbärstomater, lite morötter och en squash! Skivade långa remsor med potatisskalaren, skar tomaterna, lite salt, lite olja och ja lite koriander!
Och vet ni vad, det blev en riktig smaksensation! Så himlans gott!

I övrigt sitter jag här och är irriterad över min hemtenta som ska in om 16 tim och 35 minuter… Piggade upp mig lite med två avsnitt av Paradise Hotel. En helt sjuk och dötrist dokusåpa som precis som det trista Våra bästa år, piggar upp en frusen, irriterad tillvaro. Dom är så påhittiga dom rackarna att man blir alldeles varm inombords.

Fattar ni att det är kallt ute och att på nåt sjukt sätt så fattar hundarna att det är superkallt och kräver typ ingenting?? en efter en ligger uppochner och bara njuuuuuter av att lata sig. Dom har ro i kroppen och laddar batterierna;-)) 
Visst låter det som en perfekt uppladdning inför agilitytävlingen den 16…

;-))

Allvarligt, är det såhär kallt och frussigt så stannar jag hemma i min kokong!

 

6 kommentarer Lägg till din

 1. Åsa o Lovis skriver:

  Mina hundar fattar tyvärr inte det här med kyla… Inomhus säger de ”kan vi göra nåt, snäääällla?” och när man går ut säger de ”kan vi gå in nu snääällla?” och så fort man kommer in säger de igen ”kan vi gööööööra nåt då???”

  Suck 🙂

 2. jennymorales skriver:

  Ha ha vad roligt! Dom kanske glömmer på vägen ut och sen glömmer dom på vägen in..hihi
  ..mina är mästare på relaxa;-)

 3. jennymorales skriver:

  Prova Gail, det är supergott med lime och kantareller..dom blir lyfta på nåt sätt. Nja syftet var inte att ta bort svampsmaken utan det som tar över hela maten…Helt skruvat jag vet och jag ääääääääälskar kantareller- det vet ju du;-))!

 4. Hm… är de verkligen halvsyskon;-) Sly & Enya tycker att vädret ”aldrig” har någon betydelse… Men att göra något har ”alltid” betydelse. Hoppas att ni har det KANON! Kram

 5. åsah skriver:

  kul att du är tillbaks i bloggvärlden.. fint a:et ser ut på mini! det kommer bli ett bra år för er!!

 6. Petra skriver:

  Kul att ses i går i Linköping! Synd att det inte var något A-hinder med i agilityklassen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s