ARG!

on

 

”Murat har förbrukat sina dagar med förlängd sjukpenning. Han har genomgått flera operationer i halsen och vårdas nu hemma genom sjukhusansluten hemsjukvård. Han kan inte svälja än utan all näring går via en sond direkt till magen. En sjuksköterska måste vidga matstrupen två gånger per dag. Vårdinsatsen tar cirka 30 minuter per tillfälle, morgon och kväll. Om det inte tillstöter ytterligare komplikationer beräknas att Murat ska kunna börja svälja igen om 3–6 månader. Murat får inte sjukvård under större delen av dagen och han bedöms inte bli försämrad i sin sjukdom om han deltar i en individuellt anpassad arbetslivsintroduktion. Murat har därför inte rätt till förlängd sjukpenning”.

 

Man skulle kunna tro att det här är någon snyfthistoria som jag har hittat på själv, eller att det handlar om någon som tragiskt hamnat mellan två stolar. Men det är Moderaternas eget skolexempel på någon som varit sjuk väldigt länge och INTE bör få sin redan förlängda sjukpenning förlängd ytterligare. Exemplet kommer från den nya vägledning som har gått ut till alla Försäkringskassans handläggare.

Murat bör jobba på, med en slang i svalget.

(ur aftonbladet, Lisa Magnusson)

Jag har så länge jag kan minnas jobbat med människor som har ett behov av mitt stöd, min omsorg, mina händer, mina ord. Allt från psyksjuka till handikappade. Och, det finns INGET absolut INGET som kan övertyga mig om att försäkringskassans nya regler är positiva. Absolut inget!  För vet du vad, jag betalar hellre mer skatt för att folk ska kunna ”lura” staten på bidrag, kunna lura sin omgivning på allt. Bara jag vet att folk som har en jävla sond i magen och inte ens kan äta själva – ska slippa hävda sin rätt till överlevnad.

Det här handlar inte bara om ekonomi.  Det handlar om vår mentalitet som ska förändras. Vi ska bli hårdare, vi ska misstro varandra. Vi ska helt enkelt inte lita på individen. Hela vårt liv lär våra föräldrar oss att lita på dem, lita på oss själva och tro på oss själva. Hur är det möjligt att vi ska göra det om vi inte ens kan lita på att det finns någon som hjälper oss när vi har det svårt? 

Ja men det angår inte mig tänker du, men vet du vad? en dag kanske du sitter där själv med en slang i magen och tvingas ha personliga assistenter som ser till att du överlever dagen. De flesta tror att: det händer inte mig etc. Men det händer just dig och mig när vi minst anar det. Därför angår det DIG!

Och vet ni vad det sorgligaste är? din läkare ska kunna motivera varför din arbetsförmåga är sänkt. Inte att den är det. Att du är sjuk spelar ingen roll. Din läkare ska välja de rätta orden, de rätta resonemangen och förstå vilka lagar den ska övertyga. Läkarna vet inte sånt. De är experter på sjukdomar inte arbetsförmågor och defintitivt inte juridik. Vi tar det igen: Din sjukersättning ligger i din läkares förmåga att förstå HUR din arbetsförmåga påverkas. Inte i din sjukdom.

Det närmsta året ska jag driva ett fall HELA vägen genom rättsväsendet. Jag skriver året eftersom det förra gången tog exakt 11 månader för den personen att få BIFALL och den här gången tror jag det kommer ta längre tid.

Tycker man ska lägga energi på folk som är starka och som orkar försvara sig! Exempelvis de som har sina bostäder skrivna på företaget…de lurar också staten. Fast det kanske är mer okej om man är stark och rik att lura sin omgivning?

Glömde, vi slår på de svaga och stärker de redan starka. Morgondagens Sverige! Hurraaa!

En kommentar Lägg till din

  1. Väldigt bra skrivet! Håller med dig!… Det som prioteras är att det ska se bra ut i statistiken… hemskt! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s