Chile, snö och Teleton

on

Nu ikväll såg jag livesändningar från chilensk tv och ett kort tag trodde jag att jag skulle få uppleva en Tsunami-visuellt! För det kom ett efterskalv och folk evakuerades från delar av landet för nu var en Tsunami på väg in. Skit tänkte jag. Fan vad läskigt. Jag och min granne satt framför tvn och var helt knäckta över att vi kanske skulle uppleva detta. Se på när andra far illa. Skithemska tanke. Det är jobbigt som det är bara av att se på teven. Tv Chile har livesändningar dygnet runt från olika delar och inom olika områden av katastrofen och alla andra program är inställda.

MEN- efter ca 40 minuter blåste de av evakueringen. Dock trodde folk inte på det eftersom hundarna skällde och betedde sig annorlunda. Såg nyss att i en liten by som var helt översköljd fanns inga funna rester av djur…..

Tänk vad djur pejlar alltså. Fantastiskt.

Senare visades ett klipp på en intervju med den avgående presidenten Michelle Bachelet. På frågan om hur de närmaste dagarna kändes svarade hon med glansiga ögon och ord som skar sig – jag har inte haft tid att känna efter…
Tänk att alla är vi bara människor….det är trist att hennes tid är slut. Hon har gjort ett bra jobb tycker jag!

På fredag kl 22-10 dagen efter är det  insamlingsgala med musik och livesändningar från tv.En gala för att förena landet ochge varandra styrka. Ska jag kolla på.
Chilenare är som kackerlackor. Svårdödade och reser sig upp ganska fort. Ettriga och vill leva vidare. Fan heller vi ger upp. Aldrig!
Idag är jag stolt över det chilenska folket. *kärlek*

Lite roligare: Idag sken solen så fint så jag impulsmötte AK och Company för promenad med alla djuren. Avslutade sen med lite lydnad med Mini. Vi jobbar just nu med kommando och utförande på ställandet, läggandet, fotgåendet för alla klasser. Kommit olika långt i olika delar. Snart ska jag dra igång rutan igen och förhoppningsvis kan vi tävla flera klasser senare i år. Ska bli roligt!

Tycker Mini ”växt” under vintern. Hon har mognat och förändrats lite grann. Hon TAR FÖR sig mer kan man säga. Lite tuffare och mer skinn på näsan. Ska bli spännande att se hur det ter sig i vallningen. Är mer koncentrerad nu. Har alltid haft fokus på mig men på något sätt mer galet och mindre koncentrerat fokuserad. Hajar ni skillnaden? *ler*

Tänkte försöka komma med på MH så vi kan tävla lite bruks också. Kommer nog kanske avstå skotten dock. Inte för att hon bryr sig (jycken sover till fyrverkerier kl 00 på nyårsafton i burspråket där allt sker) utan för att jag tycker det är nära till skotten på MH och chans att bli rädd finns ju alltid. Får se. Kanske har jag möjlighet att få ”möta” lite skott innan så det inte blir helt nytt. Osäker! Vill behålla min lilla orädda jycke många år!

Förresten är jag trött på snön…;-)

Må så gott!

”Igår var vi svaga, idag är vi starka, imorgon är vi tamejfan stenhårda”

Jenny

2 kommentarer Lägg till din

  1. åsah skriver:

    då är det ju perfekt att skott-träna istället för att undvika.. att man börjar leka och ha skoj i närheten av en skyttebana som man går närmare och närmare.. godis och skoj.. är hon inte redan rädd så kommer hon ju börja förknippa skott med roliga grejer.. mycket bättre än att undvika och sen helt plötsligt är det ett skott nära som hon blir rädd för…. tycker jag iaf!

  2. jenny skriver:

    Sant åsah! *ler* snart är det söktävling på klubben och då ska jag passa på:-)

    KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s