Uppdateringar

on

Det var länge sedan jag skrev något. Har köpt mig en döskojig smart mobil som är rolig att uppdatera på facebook istället…plus att livet rullar lite mer nu iom att våren ääääääntligen är här. Man vill bara träna och träna!!

Den närmsta tiden har vi tävlat agility 3 gånger och råkat anmäla oss till lydnadstävling (övertalad) 😉 plus en massa annat skoj!

Hälsade på farmor och faster i Kalmar och åkte en sväng och tävlade hoppklassen i Nybro. Mini gick riktigt bra och ett vågat bakombyte i slalom där jag verkligen skar hennes linje gjorde att hon gick ur. Helt okej för jag valde att testa om det satt tillräckligt. Men icke. Sen blev jag felplacerad och puttade över henne in i ett hinder så det revs. I mål på 15 fel! Disken bruten..haha!
Ett riktigt bra lopp där hon fick starta långt ifrån mig och hon var fin och lyhörd! Ingen film tyvärr.
Tävlingen i Stockholm gick kanon tycker jag. Vi fick en grym tid trots omtag i slalom och sedan rev hon ett hinder i en sväng. Ser på filmen att hon tar av för tidigt och för tight runt hinderstödet och att jag inte stöttar upp henne tillräckligt utan drog vidare för att få en bra väg efter långhoppet. Lätt att vara efterklok men nyttigt att tävla. Man ser ju verkligen kvitto på vad hunden kan.

Nästa film är från helgens första hoppklass. Kunde inte filma varandra i andra hoppet. Mycket nöjd med starten. Den funderade jag mycket över..kanske borde funderat på annat istället. Men ibland kommer magkänslan in och säger nåt och jag börjar ifrågasätta mitt val av handling och när jag nu ser videon ser jag ju att det var rätt tänkt. Alltid följa magen…jag känner min vovve! Satte fin slalomingång men missade sista porten….
Det mindre braiga men som säkert kommer av att hon är mer gasad nu är att hon inte är följsam i mina bakombyten även om de var dåliga från min del också. Det hinns inte med helt enkelt. Så nu ska jag ta fram bromsen och jobba tillbaka min mjuka känsliga hund. Det ska bli roligt! Extra plus att hon fortsätter med att ha få rivningar. Noll i helgen. Duktig Nassebus!

I den andra hoppklassen fick vi strul i 180graders sväng och hon läste inte mina bakombyten och hon hade inte tid att avsluta slalom;-) ….verkar som att hon inte ser hopphinder två i en 180graders då det står en tunnel som nästa hinder. Hon får tunnelseende *asg*. I slalom är hon bara het och vill framåt. Men vi gjorde om och då satt det fint. Missade även däcket då jag skickade in henne i fel tunnelingång enligt min plan, man fick välja, och så fick hon för lite utrymme att ens hinna se däcket. Vi körde vidare. Satte en fin ingång till slalom med bakombyte. Tänkte på banvandringen att den behövde vara mjuk och inte tvär-följa linjen hon går på men bakom och det satt superfint!

Känner mig nöjd över att ha beslutat sedan en tid tillbaka (rättvik)  att inte försöka lugna min skälliga taggade hund. Jag har blivit ganska ofokuserad över att hon är gapig och laddad vilket har irriterat mig och stressat mig väldigt inför start. Nu accepterar jag det och har bestämt mig för att jobba MED hennes förutsättningar och pussa på henne och tala om för henne hur underbar hon är. Nasse och jag mot världen typ:-D  Att JAG skapar en mental kontakt med henne innan vi går in och vågar leka med kamp innan istället för lugna, gör mig så mycket mer fokuserad och samlad inför start. Sen om det var rätt val vet jag inte men det får tiden utvisa.

Bäst av allt i helgen var Jessica som efter lite fram och tillbaka till dtbk och lämna nyckel när vi redan lämnat för avfärd till Västerås, blir dumpad på parkeringen för vi var ruggigt sena, går in och går bana några minuter, hämtar jycken som jag värmer upp. Går in som typ startande nummer 6, nollar och tar pinne. Hatten av-GRYMT JESS!!!! Så nu har de bara en pinne kvar till uppflytt! Grattis!!!

Hade en liten utmaning på facebook och tydligen har de flesta av oss skött oss väl under helgens tävlingar. Jessica och snokken tog en pinne av två som var målet. Petra och Mick dundrade till och satte en jättefin DUBBELnolla!!! Sara och Vila var glada över flera saker och hade precis som vi småstrul men glad över helheten! Fy fan vad kul! 

Nästa tävling blir Gävle och under veckan ska jag som sagt prata lite om växlar med Mini och träna kontaktfält och se hur dagsformen ser ut. Ser det ok ut så kör vi annars blir det pass. Värre är att min fot är helt knas och jag tar dag för dag.

Må så gott i solen!

3 kommentarer Lägg till din

  1. Härligt jobbat Jenny & ”halvsyrran”:-) Ni kommer bli farliga sedan… Kram från oss

  2. åsah skriver:

    härligt! det kommer bli skitbra! det är så skönt när man accepterar faktiskt. Jag har accepterat att aila är skällig i agilityn, men lugnar henne när hon blir frustrerad (ser skillnaden). Dock så får jag ju problem i vardagen, hon blir mer skällig efter agilityträning. argh! lydnaden kommer bli grym!

  3. S-A-T-A-N va snabb hon är…!!! :O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s