Gävle

on

****uppdaterat med film och ny text.

Förutom att jag hade grymt sällskap (Jess& Carina) som förgyllde icketävlingstiden med ett antal asgarv (kolla in FB fredag kväll)så har  helgen varit underbar även agilitymässigt!

Mini debuterade halvt oväntat  i agilityklass och debuterade även med att endast ha 5 fel överhuvudtaget. Det ni!

Eftersom jag vill behålla den här underbara känslan till senare, ska jag bloggaa nu på en gång. Knappt klivit genom dörren… menen bra känsla som den här ska man kunna hitta tillbaka till i minnet sen. Och skriver jag ner den minns jag den ännu mer. Är lätt att man lojar ner sig när man har sämre perioder och då ska man plocka fram den där braiga känslan *tummen upp*

När vi åkte till Gävle sa jag att är banorna ”snälla” med schyssta vägar så kommer jag testa hur det går med Mini och kontaktfälten. På morgonen stod jag där med ett leende för banan var perfekt för en debuterande agilityhund. Även dag 2:-D Agilityloppen har båda haft samma fel. Inleder med fina kontaktfält på både A-hindret och balansen-check! Avslutar med dålig vipp som var så tung att hon aldrig stannade och flög lite ja. Tog om båda gångerna, klappade om min duktiga vovve som då fattar galoppen och i mål. Diskad såklart. Dag två tog hon om och gjorde det riktigt fint också. Nästa lilla grej är att hon river hopphindret direkt efter A-hindret. Hon är så låg i kroppen att hon får problem att samla sig och hoppa uppåt och sen blir det obalans och river även nästa. En träningssak så det kommer på tränalistan. Tycker mig uppleva att hon är lite osäker på situationen balans och bana(inte så konstigt) för farten är inte densamma som när vi tränar. Dock har hon bara kört balanshinder i bana ett fåtal gånger. Hon är gullig som försöker ändå *kärlek* och tänker rätt, rätt!!

Hopploppet igår glömde jag bort vad jag skulle göra i starten för jag var okoncentrerad av gapiga Mini. Jag försöker men ibland tappar jag koncentrationen precis vid starten. Ska tänka ut nåt…våra nya tävlingsrutiner funkar bra men kan bli ännu bättre.
Hopploppet idag hade vi endast fem fel på, slalom, missade en ingång som hon brukar vara bra på. Tycker inte hon såg linjen på något vis. Hoppade och jahaaa slalom här typ. Kanske skymde jag henne..Men annars tog hon en lång raka fint och det jag är mest nöjd med är att efter fem felaren tänkte jag ”nä nu jävlar ska jag hinna” och  rappade på och sprang för att hinna ”testa” en grej och mötte upp framför en dubbel tunnel sväng, la i ”bromsen” på Mini ur tunneln och jag hann faktiskt inte bara dit utan fick till det! Den känslan var grym. Tiden var knapp för min del men jag försökte, hann och lyckades!!!! Så jäkla glad! Satte även en fin målraka på 4 hinder tror jag med mig långt efter…de andra två rena rakorna har hon haft problem att släppa på under helgen. Senaste tiden har hon ju haft bra släpp fram..
Tyvärr blev det knas med filmningen av det bästa loppet. Här kommer dag 1 agilityklass och dag 2 agilityklass följt av dag 1 hoppklass.

Fram till Olandstrakten ska vi träna:
A-hinder med hinder på max efter
Vippen-olika vippar
Handling-staket, 180graders
Börja dumpa och sticka i slalom/a-hinder (känns rätt säkra nu)för att placera mig bättre
Testa olika starter som är vägvinnande för båda
Fokusera (jag) trots att Mini är upphetsad och vill i.
***svängar i full rulle för hon rev fler svängar än jag är glad över:-( ser jag nu på filmen. Ser även ett uppfartsfel men jag minns nu att hon kom snett upp så antar att det är ok.

STORT grattis till Åsa och Ell som tog hem två vinster under helgen!!! Duktiga duktiga ni:-) är dock inte ett dugg förvånad;-D
Jättegrattis till alla andra som tog pinnar..Lidingö Bk var giftiga under helgen;-D…..

Nu ska jag sova och ladda för att jobba imorn och veckan som kommer!

*vinkevink*

2 kommentarer Lägg till din

  1. Jag återkommer när filmer finns upplagda. 😛

  2. Erat andra agilitylopp var ju riktigt fint! De andra hade också sina jätte fina delar! Vilken fart hon har som sagt…!!!!

    På’t igen ba! 😀

    Vi får ses snart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s