Roligheter

on

Har väldigt ont om lust att blogga nuförtiden. Får för mig att jag inte har något intressant att skriva, fast det händer massor. Ändå gillar jag att läsa andras bloggar. Vissa är ju till och med riktigt inspirerande!

Den närmsta tiden har gått åt till både agilityträning och lydnadsträning. Har funnit några riktigt fina kompisar att träna lydnad med som både peppar och vill framåt själva samt gillar att klura på saker lika mycket som jag. Extra kul med andra ord! Det gäller att hela tiden vara mellan att inte sväva bort för mycket i tankarna till att våga tänka utanför boxen. Det är då det blir riktigt kul med lydnad, tycker jag. Om resultatet blir bra märker vi snart;-)….om inte så tränar vi vidare..vi har precis börjat vår resa där både hund och förare tycker om lydnad samtidigt;-)

Agilityn går framåt. Snart snart dundrar vi in en nolla, hoppas jag! Tränat en del på det vi haft svårt för och det ser bra ut på träning. Jobbat en del med a-hindret och hopp efter, dumpa i slalom och springa vidare, 180 graders svängar och tighta svängar mot och ut, skilja mellan på och broms. 
Mini kanske inte passar mig (som inte är en gasell) alla gånger agilitymässigt, men vi har en sån fin relation sinsemellan och jag tycker så mycket om min lilla Nassebus att det bara SKA gå. Så är det bara!

Livet lunkar på för Majsan, har inte speciellt ont längre*tummen upp*. Nu börjar snart badsäsongen för Majsan..*ASG* så då är hon fullt upptagen….

Vallningen ska vi ta upp igen nu så fort jag får tid. Vallade kort för några veckor sen och oj oj vad hon har mognat. Ringde gråtfärdig till Gail på kennel Time now ( har finfina valpar just nu) som hjälpt mig mycket *kram* och berättade att min hund lydde och hade djurkänsla igen….vilken glädje! Tänk att det är sån glädje att se vad dom är avlade för? den känslan är obetalbar. Och som en kompis som äger fåren *kram* säger till mig -”snart kommer du lägga ner allt annat och bara valla”…

Vi får väl se hur det blir. Klart är varje fall att det är kul att TRÄNA hund!

Ha en skön helg, nu ska jag hämta David på flygplatsen för han ska träna oss i helgen! Tjohoo!

2 kommentarer Lägg till din

  1. åsah skriver:

    kul att allt går så bra! Det kommer gå bra för er i allt, det tror jag! 😀

  2. När man har en sån lättstyrd hund som Mini behöver man ju inte vara en gasell. Bra jobbat av dig att få henne sån. Det blir lättare när ni tagit er upp i klasserna o slipper springiga klass1 banor 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s