Fritt följ inspiration till delar att träna på!

on

FRITT FÖLJ-träna på:

1. Utgångsläge: sitta rakt

2. Starter med kontakt

3. Position: gå i korrekt position

4. Sättande: sätta sig rakt i rätt position

5. Sättande: sätta sig snabbt

6. Rätt svängar höger

7. Rätt svängar vänster

8. Rätt helt om

9. Rätt tempo

Övrigt som jag tycker ska ingå: koncentration i längre perioder i alla gångarter. Baklängesmarsch med längre tids koncentration (1 sek-4minutrar) trots miljöstörningar som sedan resulterar i häftiga springbelöningar. Konceptet att hantera störningar som ”det där går jag inte på” kan hon ganska bra redan. Jobba vidare med det så kommer FF kännas kortare. Om hon har extremt bra koncentration kommer det underlätta övriga delar i momentet. Då blir detta väldigt naturligt och enkelt och hon kan då jobba mer intensivt med sin position och andra viktiga delar i momentet.

Sinnesstämning och förberedelser inför moment: Vilken sinnesstämning vill jag ha när vi ska utföra detta moment? När går hon lagom koncentrerat (ej vallkoncentrerat, lös men konc.)och tänker på sin position och samtidigt gör lagom kvicka rörelser? Hur ska jag förbereda henne inför FF? Vilka rutiner ska jag använda etc.

Belöningsformer: Testa olika och utvärdera. Variera plats och belöningsform! Inte bli förutsägbar. Placera ut belöningar på plan, alt ha dem gömda i fickan. Allt beror på vilken del vi tränar.

Status idag: 1. Sitter rakt i utgångsposition, 2.startar med kontakt, 3.går för långt fram i position därför problem med vänster svängar, 4.sätter sig oftast rakt, 5.sätter sig beroende på sinnesstämning snabbt eller lagom, 6.vida svängar ibland pga. för lite träning på just det, 7. Hamnar framför mig eftersom hon är för långt fram i pos., 8. Något vida ibland på grund av brist på träning, 9.har bra tempoväxlingar och rörelser.

Dagens träning: Vilka delar och var belönade jag. Vad var bra respektive dåligt.

Nästa pass: Skriv vad jag ska belöna och vilka delar jag ska fokusera på.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s