Hundarena, allergi och födelsedag! osså lite hundträning…

on

Det här tänkte jag gå på, någon som vill haka? Jag har anmält mig redan. Plats finns i min bil från Sthlm. Än så länge..www.hundarena.se

Inspirationsseminarier i tävlingslydnad:

Seminarierna riktar sig till förare som tävlar eller siktar mot tävlingslydnad. Deltagarna deltar utan hund – föreläsarna har visningshundar vid varje tillfälle. Du får träningstips och råd och har möjlighet att diskutera frågorna kring ämnet.

DEL 1

sö 16/1

kl:
15-18

Linförighet, Fritt följ.

Hur man tränar in fritt följ så både hunden och föraren tycker det är roligt, och att domaren tycker det är värt en 10:a. Delar, detaljer, helhet. Hur man börjar träningen och hur man kommer vidare. Hur man undviker vanliga fel och vad man ska tänka på med olika typer av hundar.

DEL 2

OBS! NY TID!

sö 13/2

kl:
17-19

Stadga och störningsträning.

I tävlingslydnad är det av stor vikt att hunden har bra stadga – den håller sig till givna uppgifter och inte avbryter dem vad som än händer runtomkring. Träningstips, idéer.

DEL 3

sö 27/2

kl:
17-20

Kedjor och helhet, tävlingsträning.

Varför går det inte lika bra på tävling som på träning? Hur tränar man tävlingsmässigt och varför och hur skiljer sig ofta tävlingssituationen från träningen. På vilka sätt kan man bättra tävlingsprestationerna.

Instruktörer: Lotta Hagström, Katja Börjesson, Åsa Lindberg, Mikaela Borgenvik, mm
Kostnad: 50kr / tillfälle
Anmälan: Föranmälan krävs, begränsat antal platser
Lena Andersson
utbildning@kungsorsbhk.se
mobil: 070-6306687

Vilken galen helg. Börjar torsdagen med att få akut allergi och hamnar på DS akuten. Lite tjockt att andas i halsen …allt gick väl och vi gjorde vår vanliga grej. Väl hemma däckade jag resten av dagen och kvällen.
Fredag, vaknade och var lika sänkt som dagen innan, medicinerna gör en mycket trött. Jobabde hemifrån istället för jag mådde inte bra. På em mötte vi upp Jocke och Jettan för att aktivera mina stackars hundar som var sådär lagom uttråkade. Trevligt, men mindre trevligt när Jettan inte var med oss längre. Hon hade gått på egen utflykt och vi letade och letade. Tillslut var det mörkt och paniken började komma i kapp oss. Hon har aldrig varit borta så här..vad skulle vi göra? Men se där låg hon helt plötsligt och väntade snällt vid Jessans bil. Vi som varit så oroliga! Tur att det gick väl ändå.
Väl hemma har det snöat och ingen har plogat parkeringen vid carporten så där började problemet att få in Jessans bil. Gah!!!! Vi bytte och stoppade in Jockes 4w bil istället som med nöd och näppe klarade underlaget. Slirigt!  Resten av kcällen var mysig och vi lagade mat och kollade på film. Ja okej jag sov lite också.
Idag vaknade jag av allergi igen. Inget party hos Åsah, får bli nästa gång, känns som det alltid är så när vi ska ses. Sov typ hela dagen. Vaknade till liv, aktiverade och rastade djuren. Faktiskt tränat två pass lydnad idag. Rutan, ff, fjärr, inkallning, vittring. Går ganska bra tror jag. Fjärren har jag filmat. Får se om jag orkar lägga ut den. Ska bli kul att se på när det börjar bli klart så man kan jämföra. Redan nu börjar hon korta till sig i de delar där hon ska sträcka ut sig men ändå vara kort i kroppen. Svårt när man har 4 LÅNGA ben..ahha har ni sett en spindel göra fjärr? *gulle* men det kommer arta sig!

Funderar på gå något lydnadsläger i sommar, någon som har något på gång? Kanske ett träningsläger på nån klubb vore kul? vi tar in en instruktör och sen tränar vi och drillas och har trevligt på kvällarna. Eller så tränar vi bara ihop. Vill!!!! Kanske något man ska dra ihop på HI.

Vi gjorde en smörgåstårta också under den produktiva tiden alltså. Nu ska jag dricka te och fortsätta min lugna födelsedag. tack alla snälla människor för massa grattis!

 

3 kommentarer Lägg till din

 1. GRATTIS i efterskott!!! Tråkigt att du fick sådant jobbigt allergianfall, hoppas verkligen att du mår bättre och njuter av dagen med de 4-benta! Vad roligt med lydnadsläger i sommar, hakar gärna på;) Vi får helt klart se till att få ihop en träning sedan samt att du får introducera lite agility för mig & Sly (gulp). Var rädd om dig! Kram från oss

 2. åsah skriver:

  klart vi ska ordna det till HI! vi hade tänkt ha läger i sommras, men det blev inte av. Men om vi är några stycken som ordnar så blir det säkert lättare! vi kan ju börja fixa redan nu 😀

 3. jennymorales skriver:

  Ja det lät som en bra idé! Var ska vi vara?
  Behöver ju vara lite lagom centralt;-) Täby kanske? *ASG*
  Jeanette ska lätt vara med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s