Konstig träning…

on

Idag slutade Jessan tidigare än vanligt, solen sken och det var som upplagt för en härlig promenad till skogs och lite lydnad innan mörkret kom.

Efter vår härliga promenad med känslan- måtte vi slippa se en till snöflinga falla från himlen i år, så stannade vi till på klubben för första gången på evigheter.

Jag hade planerat köra lite kedjor, gör det för sällan. Samt lägga in lite nya saker.
Började med att låta Jessica ”preppa” plan med både belöningar och koner. Mini var överlycklig och gick ett urkasst fritt följ, fattade inte rutan alls utan såg ut som ett galet gapande frågetecken, inkallning med ställande var ok bara då jag gjorde en kommandomiss som gjorde henne osäker, tack och lov gick det jag tränat mycket på senaste tiden alldeles UNDERBART-fjärren!

Gjorde om liknande kedja igen med en helt annan attityd i fria följet dock fortfarande absolut inte bra, och fortfarande ingen ruta i sikte ;-), bröt och gick vidare då det var första gången någon annan lagt ut rutan åt oss och hon fattade verkligen ingenting. Tjänar inget på att skicka fler gånger och göra massor med fel. Hon fattade helt enkelt inte nu och det blir till att träna mer ruta som redan är uppställd. *slår min skalle mot väggen som inte tränat mer på det redan i inlärning-dum dum dum* Vi har dock tränat rutan en gång på mycket länge och då satt det som ett smäck. Idag hade hon mycket fin attityd till allt men rejält gasad över koner och allt roligt (tror min lydnadskorg störde henne massor idag ?) som gjorde henne ovanligt okoncentrerad. Inkallning utan ställande gick bra för den nivån vi är på just nu. Ingen tendens att ställa sig själv. Hon har förstått att kommando stå i betyder att jag ändrat mig just den gången bara. Nu gäller det att hålla i det och balansera belöningarna och behålla lyhördheten till min röst.

Sista fjärren var helt klart en tia och den tänkte jag vara lycklig över resten av kvällen!

Jess tränade även Snokken i framförgåendet och ff-sändandet och det börjar arta sig. Vi håller på pysslar lite där med delarna. Kommer bli bra det där! Snokken är så fin den lilla räkan. Extremt arbetsvillig men väldigt sneaky;-) hur nu det går ihop. Hihi. Och hon älskar sin boll..

Nu ska jag väcka Askungen och planera lite skojigheter;-)

 

 

 

En kommentar Lägg till din

  1. Anna & Juni skriver:

    Hej! Har inte planerat in något att samåka med än! Och inte heller funderat så mkt över boende… Brukar alltid vara ganska trög med sånt och komma på det samma vecka 🙂 Du bor också i sthlm? Tror jag sett er på agilitytävlingar?! Hur långt är det att åka månntro, har du kollat?

    Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s