Träning i Kungsör

on

Vi var ett gäng som samlades i Kungsör och tränade lydnad.
Den strålande träningskänslan med anti-letalinjen tärningen jag haft dagen innan -var bortblåst;-) det är så häftigt med alla potentiella hinder (koner, apportbockar, vittringspinnar etc.
Jag och min lövbiff…vi hade inte hade en chans…

Den sista kvarten gick hon som hon brukar och var MED på tåget. Då hade vi tränat mest att ställa upp framför koner, vittring (samt skick), och en fjärr. Vad gäller anti-letalinjen träningen kändes det som att jag tänkt för lite på plan B, dvs om hon inte klarade det och fick snabbt ändra mig. Störningarna var för många och jag ogillar den här gissa-väntan på att hon ska klura ut vad jag vill-hon tror ju hon gör det jag vill och för mig blir det en konflikt. Fick snabbt byta belöning samt sänka kriterier och vips funkade det bättre. Det här träningspasset gav mig inspiration att träna mer störning av både saker på plan men även människor och andra hundar.

Idag var jag tokpepp efter en mycket bra jobbdag och hämtade alla djur, även tervarna, och begav mig till klubben. Solen sken eller inte och nu jäklar skulle vi träna!
Började med att ta ut Mini ur bilen och inte köpa det hon normalt får göra, dvs skynda sig ned mot plan- vill vill vill nuuuuu, skynda dig morsan! Nope! Ställde mig och väntade på kontakt och belönade. Vi kommer inte ett steg framåt om inte hon engagerar sig. Hade toppbelöningen och det hela slutade med att vi utökade till fotposition samt fortsatte till att ställa upp framför vittringen med kontakt samt avslutade med att tåga in på plan med andra som tränade, med kontakt! Ville hon träna, skulle hon vara på min vänstra sida och tigga om det, annars rörde jag mig inte en millimeter! Och det gjorde hon;-) Hi hi….

Tränade även lite FF och jag tycker mig känna att hon var i bra position och verkligen ansträngde sig. Hoppas och tror jag kommer få uppleva andra positiva saker även i andra delar av träningen. Oavsett känns det ok att vi fick de här problemen för annars hade jag nog aldrig tränat dessa bitar överhuvudtaget. Nu blir det varje fall av!

Efter träningen kom Jessica och vi gick en skön promenad i den vita skogen….underbart skönt att kunna gå igen utan att ramla två meter ner typ.

Nu är Jockes Jettan här också och nu ska jag kolla lite på handbollen och somna i soffan av tristess;-D

 

En kommentar Lägg till din

  1. Den där störningsträningen kan man verkligen inte träna nog av… Kul ändå med givande träning och att det gav mersmak:) Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s