Palme-el pueblo unido jamas sera vencido!

on

Jag minns så tydligt den här dagen för 25 år sedan. Jag var 8 år och skulle kolla på Godmorgon Sveriges barnprogram. I huset hörde jag hur folk grät. Vad hade hänt?

Sveriges statsminister-Olof Palme- exilchilenarnas hjälte och vän hade blivit mördad.

Jag vet att det är många bland mina släktingar och vänner -världen över- som verkligen älskade Palme. Utan att känna honom. Hans ställningstagande för det chilenska folket var tydligt. Jag har aldrig levt i en diktatur och aldrig behövt kämpa för att få ha en åsikt så jag kan inte känna den känslan av att älska någon så högt för just det . Men jag vet att han finns och fanns i era hjärtan. Några lever nämligen inte idag. De är vackra änglar i himlen och M jag vet att ni idag firar kampen för det ni trodde på –  även i himlen. Ni gav liksom aldrig upp det ni trodde på…

Ni som känner till den här låten förstår varför den passar just idag..

Tack för att ni finns och fanns i mitt liv. Ni får mig att ständigt komma ihåg att den värld vi lever i idag inte är självklar och bestående. Oavsett om den är bra eller dålig. Att drömmar kan bli verklighet. Ni har hela mitt hjärta!

Para Simpre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s