Våren är här, hårda spår, lydnad, agilitytävling.

on

Förra helgen var vi i Rättvik och startade 4 klass ettor..första agilityklassen gick mycket bra, gick ur sista porten i slalom, tre hinder från mål, jävligt NOLLAD tills slalom med fin tid och fint lopp…men ett hinder vid sidan drog henne för hårt och ja hon har helt enkelt tränat för lite, typ sparsamt hela vintern. Hon var väldigt duktig även i hoppklassen, missade slalomingången och då börjar jag ”testa” grejer iom att det är kört så vi drog på oss fler fel…sen upptäckt ejag också hur pass vid hon blivit av att springa rakt fram. Dessa banor var mycket trevliga, inte rakt fram banor, utan med utmaningar för både hund och förare. Arrangemanget var superbra och på tre timmar hade vi klarat av en hel tävlingsdag….! *tummen upp*

Min fot var bra några dagar men nu är den foten som inte är tryckvågsbehandlad öm, så nog hjälpte den ovetenskapliga behandlingen…! Så det blir inte mycket agility på ett bra tag. Roade mig med att försöka hjälpa till på agilityonsdagsträningen…men dom är så förbannat duktiga att jaaa vad säger man. WOW!

Veckan har flutit på och varvat med jobb och trevliga träningar ute i solen! Idag ägnade vi oss åt hårda spår. SUPERkul och läckert att se hur hårt hunden får jobba. Tror dock jag tog i lite för mycket…hon klarar det men liiiite för långt för att vara på asfalt, enligt både internet och böcker…jag är novis på spår och försöker läsa till mig på hur det känns bra att börja. Har anmält till MH och ska börja lära in brukslydnaden, egentligen är det bara framförgåendet och budföringen hon inte kan. Borde inte bli så svårt…

Hoppas jag….;-)

I veckan som kommer ska vi tävla tvåan. Får vi ett första pris får jag tillstånd av mig själv att dra igång vittringen…det längtar jag efter för vi har en plan;-) och som vanligt blir jag lite exalterad då..hahaha! Så, ett förstapris på vilka poäng som helst så länge de är över 159 är vi väldigt nöjda med. Vill ha!

Läste att dom blir väldigt trötta av hårda spår…eh jaaaa!

Nu ska jag dra täcket över mig och kolla på snabba cash och njuta av den lediga ensamma och sköööna fågelkvittriga från mitt fönster soliga kvällen—-

Over and—out!

4 kommentarer Lägg till din

 1. Vi kanske skulle ta och göra ett nytt träningsförsök ihop? Är du hemma långfredagen? Då ska jag träna med en annan tjej i vaxholm och det vore jättekul om du också kom.
  Kram

 2. Jenny skriver:

  Ja det vore nice! Vilken tid ska ni ses?

  Kram

 3. Maria skriver:

  Jaha det är här du håller till! 🙂 Jag uppskattade att du var med på onsdagsträningen, alltid kul att bolla ideér och tankar med dig. Och oj vad vi har mkt kvar att lära. Ses vi på onsdag?//Maria o Soya

 4. Jenny skriver:

  Välkommen hit;-)
  Jag tänkte försöka komma och hjälpa lite när jag är ledig onsdagar så förmodligen kommer jag denna onsdagen och abstinensar på plan…hehe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s