Tiden går…

on

Tiden går. Som vanligt lite för fort. Ibland får jag dra i bromsen så att jag inte förstör den ganska fungerande nacken 😀

Nyligen skulle vi gått kurs för Lotta och Anne men jag kände mig verkligen slut som artist! Behövde en hel helg för att vila. Ibland vill man bara sitta på en sten i skogen och göra ingenting, bara för att man kan och har lust;-)

Istället hade jag egen tävlingsträning med mig själv och Mini-bus. Nu börjar det bli lite ordning. Gäller att jag bestämmer mig för en sak och ger den lite tid också. Ibland är man otålig och då hinner man inte få önskat resultat. Det tar tid att förändra saker man hjärntvätta hunden i…tur man har finaste vännerna både privat och i hunderiet som påminner en om att vara lite mer uthållig.

Jag är så rädd om min älskade Mini att jag tror faktiskt att vi står över agilityn nästa säsong. Kanske dimper det in en liten agilitysheltie, vad vet jag om abstinensen blir för stor. Annars finns det nog lånehundar att springa med gissar jag. Tidsmässigt så känner jag att jag verkligen inte skulle hinna med en till. Samtidigt önskar jag mig en till bordercollie jämt, speciellt nu när det finns flera jättefina kullar…..men med en bc vill jag ha samma tid som med Mini.  Och sen har jag ju redan gullungen Mini som fyller min vardag rätt fint ändå den lilla räkpajen! Mini och jag passar verkligen varandra. Finas fina lilla vän.

Givetvis hänger Maja med som vanligt, vi kelar mest och går långa promenader. Ibland lite spår och annan aktivering men hon lever livet mest under sina egna lustar. Allt man säger är jaha, ganska halvviktigt. Ibland undrar jag om hon har fel på hörseln. Men hon hör alltid när jag öppnar kylen så där rök den teorin;-) Hon börjar bli gammal i kroppen tyvärr, hennes artros i höfterna märks ibland trots att hon i skallen är unghund. Komplett galen. Någon som verkligen gjort enorm skillnad är faktiskt vattentrasken som vi går på 1-2 ggr i veckan. WOW! Vilken skillnad i hennes rörelser. Det ska vi fortsätta med. Jag vill ha hennes kvar i mitt liv så länge som möjligt. One of a kind om vi säger så….Även Mini börjar bli stark av trasken! Mini-hulken!

Talangläger har vi varit på också. En härlig helg med trevligt folk. Hade roliga grupper och det är alltid ett nöje att ta del av andras tankar trots att man inte alltid är ense. Kul har man liksom ändå! Vi har ju så olika hundar och det gäller verkligen att matcha sin träning med individen OCH- sig själv!

Den där fjärren som många och även vi har haft svårt att få till börjar arta sig. Önskade bra länge att dom kunde ta bort den ur programmet ASG…Hon har fina rörelser, det gäller bara att träna vidare…

Fria följet fortsätter vara vår svaghet i tävlingssammanhang då intresset finns på annat håll. Givetvis älskar hon alla andra moment istället. Helt okej men måste lära mig tackla det. FF är ju inte kasst men man flyter liksom bara med och försöker hålla humöret glatt vilket gör att den braiga känslan lätt uteblir. Vi jobbar vidare…

Nu till helgen ska vi titta på rankingtävlingen i Ludvika. Samtidigt har det blivit en talangtävling så vi ska vara med, oavsett hade jag redan anmält oss. Vi får se om vi kör alla moment. Bra träning där det gick som sämst sist vi var där och jag vill nu mest skapa en bra känsla hos mig och Mini. Beroende på hur veckans träningar går tänker jag ta ett beslut. Katta och jag åker till kungsör på torsdag och på fredag blir det träning inomhus på Björnidet med resten av gänget.Tävla eller träna? Någonstans kl 6.30 lördag morgon den 3 dec vet jag…

Sen är det ju även rankingtävling på mässan helgen efter, ska bli så kul att se hur eliten tävlar och ser ut. Vad som påverkar hundarna etc. Vi får se! Det är extra kul med rankingtävlingarna nu när man börjar känna till folk mer än till bara namnet.

Sen är det freestyle SM och där tävlar kompisen Renata och hennes fina cattledog. Det ska vi inte missa! Dom ser ut att ha ett häftigt nummer att visa upp!  Där får konkurrenterna passa sig;-) för om jag känner henne rätt har hon legat i och tränat flitigt;-)

I helgen ska vi ha en riktig sökdag med mitt härliga kompisgäng. Vi hänger verkligen ihop i ur och skur även privat. Så mysigt att ha hundträningskompisar som även är ens bästa vänner!

På lördag blir det lydnad med Marie och Carma! Kanske dyker fler goa upp, hoppas! Länge sen och jag saknar dig, fasiken att du bor så långt borta…

Nu ska jag göra fredag! Over and out, må så gott!

3 kommentarer Lägg till din

  1. åsah skriver:

    Ja, tiden går minsann… Vatten trasken verkar bra, önskar jg hade råd med lite såna grejer.. Kul med all träning och tävling!

  2. Jenny skriver:

    Folksam är bäst;-)

  3. åsah skriver:

    ja, rusa är ju tyvärr inte sjuk, så där blir det nog inga pengar.. men hade gärna gjort i förebyggande syfte..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s