Nästa projekt…antiattack:-D

on

Nu när jag ändå känner mig laddad för att ta tag i andra brister än de vanliga 😉 så tog vi idag tag i nästa projekt. Apportering. Mini gasar ju ut och hinner inte alltid bromsa. Med mindre fart har hon ofta fina apporteringar. Men hon förstår inte helt att man måste bromsa för en tia;-) hon är mest bara glad!

Jag har testat mycket men inget har känts bra eller funkat. Tips och idéer mottages tacksamt;-)

Idag råkade jag lägga apporten i runda lådan vi tränar konskick med och vips växte en idé. Jag behöver ju få henne att tänka broms. Vilket jag får här. Se filmen. Ska testa detta i några veckor och se om det är hållbart. Fördelen är att hon inte kan fibbla med apporten, ramla över den etc utan att hon förstår sammanträffandet vilket hon annars sällan gör och då blir hon av med sin belöning;-) och då lär hon rätt fort börja förstå om jag känner henne rätt. Hon blir ju liksom aldrig brydd över att nåt blir fel utan gör lika glatt om samma igen. Ändrade kriterier förstår hon dock mycket väl. Nackdelen är att det är ett hjälpmedel och den behöver arbetas bort. Dock älskar jag hjälpmedel och är van att träna bort dem så det ska inte bli ett problem. Fördelen är att lådan kan skalas bort med en platt target för att sen försvinna och sen ligga under. Den kan jag visa henne sen.

Frågan är bara om det tänker fungera med denna metoden. Vi får väl se. Fortsättning följer….

Konskicken gick fint idag. Jess har fortsatt hjälpt mig att tänka här och vi har laborerat. Nu håller vi på att få henne att välja rätt och ha ”sunda” tankar med sig in i momentet. Att lyssna är viktigast. Ibland tappar hon bort sig men för det mesta går det åt ett bra håll. Hela runda tanken har försvunnit och det är super för det varvar henne. För mycket agilitytänk. Då går hon igång i fel läge liksom.

Imorn ska vi på agilitytävling då hagbygget blev inställt. Ska bli superkul att se kursare (numera aktiva klubbkamrater)  köra sina fina hundar. Jessica ska tävla tvåan och jag ska fortsätta träna lydnad i agilitymiljö. Nu ska jag betinga den miljön med lydnad. Jag hoppas hon är redo för det. Tror det.

En kommentar Lägg till din

  1. matildafloren skriver:

    Vad häftig hon är, din Mini! Sån himla skön attityd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s