Time goes by

on

Mini och jag gick kurs för Anders Kjernholm förra helgen och som vanligt får man alltid med sig tankar som man analyserar och pysslar med i efterhand. Nu har jag lagt om vår träning något och planerar inte tävla mer i år om jag inte kör en transporttest och ser om det funkar tävling och belönar och går av. Men jag tror jag kan få fram samma test på träningstävling. Får se hur jag gör. Dessutom känns inte vi helt redo helhetsmässigt. Hon orkar, ja, men vi måste köra hela eller längre länkar OFTARE då förväntan ligger högt och aktivitetsnivån likadan!  Jag är för lat….Dessutom behöver vi bli säkrare på delarna i det stora. Inte bara klara rutskick på tur och såna saker utan för att hon KAN det ORDENTLIGT! Jag behöver en spark i rumpan;-)

Kajsan var också med på ett hörn dag två och det var såklart roligt! Det mysigaste med henne är att hon är så förtjust i mig! Det är så himlans praktiskt i träningssammanhang. Då konkurrerar man inte med mycket. I dagsläget fåglar;-) Hon uppskattar både lek och mat och det är givetvis riktigt nice. Inte nåt som behöver jobbas upp direkt.

Mitt lilla impulsköp har hittills visat sig vara ett bra sådant. Vi trivs jättefint ihop och det känns som ”hur kändes det innan Kajsan kom”? men å andra sidan så kände jag så här redan när jag träffade henne första gången. Jag försökte välja den andra men det gick inte.

Vi håller på landar i vardagsrutinerna och funderar kring träning mest hela tiden. Vad ska hon bli? Hur vill jag grunda den här valpen? osv. Fortfarande lite hårdare typ än mina andra, fjäskar inte för någon hund, enda som fått en puss som främling är gammelmoster Ginnie;-) Tur hon är lyhörd mot mig för annars hade det blivit jobbigt. Hon glömmer väldigt fort vad man sagt och minns liksom inte sekunderna efter;-) Klippa klor går fint och hon är precis som valpar är lite jobbig emellanåt;-)

Maja, känns trött och inte helt nöjd med sitt nya liv;-) Men kanske är hon extra trött bara nu då valpen är lite jobbig emellanåt och hon gärna vill vara med och ha koll ändå fast hon blir sur ibland. Tanter! Ska köpa en grind till köket så hon får vila ifred oftare.

Vi har knappt hunnit valla nåt men jag har ändå börjat sätta in nya signaler då de gamla aldrig riktigt satt och var svåra för henne att förstå. De hederliga engelska kommandon är mycket bättre, känns och märks redan nu…så vi är tillfälligt lite bak i träningen. Men det kommer nog ge frukt nästa år om vi har tillgång till får igen. Ska bli skoj!

Kajsan har även hon träffat fåren och fått gå med dom. Mini hjälpte till och det känns häftigt att ha en hund som kan balansera dom lite vid sidan avså att dom inte kommer farande utan låter valpen bara gå..då blir det inte den här hetsen att stoppa och springa i balans utan bara känna lite på fåren. Roligt tyckte Kajsan! Intresset finns fast hon vet inte vad hon gör. Men sugen är hon!! Ska bli så kul att träna en till hund! MÅSTE gå en kurs, nån gång……………….tur jag haft snälla vänner hittills! *kramar*

Nu ska jag sussa, men må så gott och jag ska försöka blogga lite oftare men jag prioriterar inte det tyvärr.

 

3 kommentarer Lägg till din

  1. åsah skriver:

    alltid spännande med valp! Känns bra att läsa att man grundar ordentligt, jag försöker göra det också, men känner ibland en press på att tävla vilket är lite synd. Nu blir det ingen tävling på ett tag, så då får vi kanske till kedjor och lite mer detaljer. Tränar man det ena blir det andra lidande, så är det bara…. Undrar om man nånsin hittar balansen..

  2. Katarina skriver:

    Jäklar vad vi ska träna helhet i vinter! Blir nog ett gäng på fyra på torsdagar med. Vill du hänga på då också?

  3. Kul att kursen för Anders K var givande! 🙂 Skönt att allt går så bra med Kajsan & att ni trivs ihop! Kramiz! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s