Blogg

on

Dåligt med uppdateringar på bloggfronten. Funderar på lägga ner, det mesta sker på facebook och bloggen blir liksom halvdöd då.

Till min stora LYCKA har det öppnat en inomhushall i Arninge, tio min hemifrån! Jobbigt va? Och jag vill bara träna därinne mest hela tiden…..igår råkade det bli två ggr och jag NJÖT i fulla drag. Jag avskyr kyla!

Helt fantastiskt underlag, fin lokal och trevliga ägare!

Mini har fått köra en del lydnad nu och jag tror vi tar en testtävling i december för att känna på tävling inomhus också. Jag har tränat om fjärren och lagt in ett ordentligt bakåtvik även i stå till sitt vilket innan tenderade att ge ofasta bakben då hon inte tyckte det var tekniskt möjligt. Svårigheter även från stå till ligg om hon blivit för kort i ställandet vilket vi behöver till sättandet. Ha ha.  Just nu packar hon ihop sig själv så jag blir nästan tårögd över hennes ansträngningar att vikta rätt och hålla bakåt framtassarna. Mitt hjärtegull!

Vi har även jobbat med rätt tankar mellan ff och zätat trots att det finns koner och annat på plan. Nu blir det till att kedja mera. Oftare och typ mera bara!! Har även tagit tag i platsliggningen och tränar hakan i marken. Om jag tänker behålla det är inte bestämt men jag tror det kan dämpa en del av böket och göra henne tryggare i momentet.

För tillfället lever jag i ett oplanerat kaos känns det som. Har inte haft ro att strukturera upp min träning som jag brukar utan det är mer hinna träna mer än planera som gäller. Är ganska trött hela tiden och tills jag rett ut vad det är så får det vara såhär. Hundarna är lyckliga ändå.

Kajsans träning har dragit igång och börjar likna nåt. Vi leker apportering, targets, kroppskontroll, kontakt, stadga, miljöträning etc. Skapar rutiner för träning och belöningar. Gillar henne mycket. Hon är PÅ och villig i både vardag och träning men sällan stressig eller hetsig. Bara villig liksom. Hjärnan är alltid med . Gillar hennes vilja och intresse för allt, vi samarbetar fint och jag försöker lära henne goda vanor;-) Hon kallas lite skämtsamt för lilla Jag- för allt kretsar kring henne själv om man frågar Kajsan…
Vi trivs varje fall väldigt bra ihop! Hon är väldigt tillgiven och kelig med sin familj och om jag sätter mina potatisar rätt kanske hon kan bli en fin spårhund också.

Förutom spår och lydnadsgrunder har vi även vallat några ggr. Har låtit Mini vara med och hjälpa till så Kajsan i lugn och ro kunnat fösa och bara gå lugnt med fåren. Så himlans bra start för en valp. Inget spring, inget jakt, inga höga svansar eller osäkerhet. Hon bara går. Läckert! Jag längtar tills vi kan sätta igång att träna vallning nästa år. Mini ha rju fått nya kommandon på engelska och det går mycket bättre att styra nu. Vpt får bli nästa år. Är så tacksam för de träningsmöjligheter vi fått i år för oj vad hon har utvecklats..jag behöver dock fortfarande ta och gå en kurs…tack alla gulliga som hjälpt mig! Jag litar på min Mini nu!

Vad händer mer i våra liv, jo Majsan tågar på. Börjar bli ganska nöjd med nykomlingen och alla är snälla mot lilla Jag.

Har jag sagt att det öppnat en inomhushall i Täby? ja justa ja det hade jag. Lycka!!!

Må så gott!

2 kommentarer Lägg till din

  1. Fortsätt blogga!!! Visst mkt sker på fb men bloggar är ändå roligast 😉 Syns snart! 🙂 Kram!

  2. åsah skriver:

    tycker att det är så himla tråkigt att ”allt sker på facebook”.. 😦 där försvinner allting i en massa och om man inte är inne och kollar varje dag så missar man ju! Så kul att följa dig på bloggen, så jag hoppas du fortsätter skriva! kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s