Uppdatering om Kajsan

on

Nu har vi känt varandra ett tag och hon fyller snart 7 månader. Fortfarande lika gullig som innan men har utvecklats som individ. Nu vet man mer vem hon är. Hon är en glad, mycket nyfiken liten piggelin som älskar livet och att tugga på saker. Vi trivs jättebra ihop och jag älskar henne så himla mycket.

Hon verkar miljöstark på flera sätt, varken ser eller hör nåt som är utanför hennes radie. Ingen av mina andra har varit sådan naturligt. Det har krävts träning. Hon bara är sån. Däremot har vi (me and my buds) teorier att den typen av hundar använder näsan mer än synen och det gör hon, hela tiden! Näsan är alltid på. På gott och ont:-) hoppas hon fortsätter att inte dra på vilt.

Hon är lite jävlig ibland när hon äter på mina växter mitt i natten eller när hon öppnar dörrar och äter masa torrfoder…en hel del jävulskap har hon hunnit med..en hel del trasiga saker..men lika jävlig som hon kan vara påhittig är hon även så ljuvlig att gosa och umgås med. Vi har verkligen klickat och hon har verkligen valt mig till sin matte. Det känns. I hjärtat.

I träningen håller vi på lära känna varandra. Hon går väldigt bra på mat och leker också gärna med framför allt bollar och mjuka kampleksaker. Pipleksakernas förtjusning har inte kommit än tack och lov:-) Ibland tar näsan över numera sällan men det är givetvis nåt man får jobba med. Vi spårade lite förra året och ska fortsätta med det nu så hon får använda sin kära näsa till något vettigt.

Man brukar ju säga att hunden gör det den får belöning för och JÖSSES vad det stämmer in på henne. 100%! Aldrig riktigt hållit med om den frasen för det är inte alltid det lättaste att få det man belönar för. Det handlar ju om ett värde i både uppgift och belöning. Men Kajsan hon gör exakt det man klickat eller belönat för innan. Klockrent syntes det när jag lärde henne nosdutta på toppen av ett 2 meter långt ridspö. Förstod direkt att det var där ute och ingen annanstans man skulle nosdutta. Sjukt häftigt att ur knappt några kunskaper fatta rätt direkt. Hon är smart den här hunden.

Än så länge kan hon inte värst mycket, har inte haft energi att träna och hållit på mycket med mig själv en period.
Kanske är det bra det med för jag tycker vi har haft kvalitet på de träningar vi gjort. Påbörjade vittringen häromdagen i hallen och jobbar på signalkontroll och utförande av beteenden, apportering, targets och även miljöträning.

Vi har kul!

2 kommentarer Lägg till din

  1. Jeanette skriver:

    Ååååå det ska bli så spännande att få träffa er tokfior! ❤

  2. Katarina skriver:

    Hon är jätteduktig och gullig din lilla goding!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s