Livet på landet. Fårjobb. Kärleken.

on

Hade jag vetat hur livet på landet skulle påverka mig hade jag flyttat ut för länge sen.

Känner mig fri. Kreativ. Tankfull och inte tankspridd längre. Jag vaknar mjukt och känner lusten att snusa in Magnus manliga doft i mina näsborrar. Han sover djupt. Jag tänker att det är vi nu och blir varm i hjärtat. Jag saknar honom när jag sover.
Kliver ner för trappan och där står min fyrbenta själsfrände och väntar. Kajsa. Vi går ut, ja alla som vill följer med, på en kiss. Med en kopp i handen och vinden i mitt hår möter jag en ny dag. Ibland har solen lyst upp det vackra landskapet runt omkring mig och ibland har regnet öst ner. Men det är likförbannat lika vackert och fridfullt. Älskade liv. Stanna här och återvänd aldrig åter.

12063745_10153200705443848_9120920908746501184_n

Ett annat roligt inslag i vardagen är att vi får hjälpa till hos Annelis får. Är ofta hos baggarna om mornarna och fodrar och lyssnar hur dem smaskar och snusar sig. Så mysigt.

Häromkvällen lastade vi baggar i mörkret. The real thing utan grindar och hjälpmedel. Med pannlampa:-) Kajsa fick in dom och skulle följa med in i transporten men stångad ut hon blev. Knasfia. Behöver få henne lösare i flankerna så blir närarbetet enklare. Samt jobba mer med ”gå bort” för att få henne släppa trycket om fåren ibland när de står mellan nja och ja vi går in i transporten eller liknande situationer. Baggarna blir lätt sura.

Nu blir det även regelbundet utställande av ensilagebalar och kajsa får jobba med att hålla fåren borta. Sist var hon så söt. Hon har svårt att ligga kvar ibland och vi hade tränat mycket sånt på sistone inomhus i fårhuset. Allt gick fint tills sista balen..då sprang några får förbi utgången för Kajsa låg stilla. Snopet för mig och henne för hon gjorde det hon trodde jag ville och jag borde varit med och lärt henne att håller du djur ska du hålla dom tills jag säger nåt annat även i liggande form. I normala fall hade hon inte släppt förbi dom;-) men nu hade vi ju övat…..Men hon lär sig med erfarenheten. Nästa gång ska jag vara mer aktiv så hon förstår. Detta är så lärorikt och kul! Kajsa är som vanligt väldigt engagerad och positiv.

12239754_10153237644783848_1299707944608580641_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s