Smått och gott

on

För att tråka ut er med lite mer lydnadstjafs så kommer här lite till….

Börjat träna vittringsskick för ett tag sen, går fint. Nu ska vi snart lägga på själva sorteringen. Hon klarar att växla från aktivitet till näsa. Än så länge. Det ska bli intressant att se hur vi klarar det här fortsatta träningen. Idag började vi träna på pinnarna i form av överstrykningspennor, såna där små varianter. Lagom stora och man måste hålla dom annars tappar man dom. Stadigt ettmannagrepp och håll, typ;-)

Gick bättre än väntat och hon förstår att jag vill att hon tar ETT grepp, oavsett om den hamnat snett i upptaget så är det det greppet hon tagit som gäller. Ett grepp, inga omtag eller fumlande. Tappar man den blir det ju tokigt så då är det bäst man tar ett ordentligt grepp direkt. Även lite hålla oavsett hur den ligger i munnen. I rörelse, i fjärren och i lite backande. Det var roligt! Funkade fint! Man riktigt ser hur det lyser i ögonen på henne:
-Jag kan, jag kan! Jag vet vad du vill ..
Majsan fick också vara med på ett hörn. Hon är apporteringsglad men kanske inte så jätte bra inlärd från grunden…*pekar på mig själv* Men glad varje fall. Gullehund ändå!!!

 

 

Vi testar oss fram. Blir nog bra det där. Vill att hon ska ha en schysst småprylsapportering när vi väl kommer till den biten. Hon generaliserar bra, oftast.

Tjejerna börjar varje fall må bättre nu, inte hört någon hosta alls. Bådar fint för träning ute när snön smält. Hörde ni, S-M-Ä-L-T-!!!

Något helt annat, var iväg till min nya läkare. Ska på magnetröntgen snart, ser nog inte riktigt fram mot det men ändå bra. Måste fortsätta reda ut varför jag har så ont trots rehab i snart 2 år………inget hjälper. Det bara smärtlindrar. Får väl snart inse att det är en pisksnärtskada som jag ska samsas med resten av livet. Det roligaste av allt är ju att jag inte kan ta annat än typ alvedon och om jag har tur även citodon. Är ju allergisk mot de mesta smärtstillande……lagom kul ibland när man skulle vilja kapa huvudet. Ja ja man ska vara glad man har ett huvud varje fall;-) och att det inte är livshotande. Tur jag har världens bästa arbetsgivare…

Imorgon drar vi igång klubbens första ever , tror jag, förberedande kurs i lydnad och agility. Enbart grundträning. Ska bli skitkul och jag tror och hoppas det kan bli ett bra koncept. Intresset har varit enormt!!!
Trivs bra att ha kurser med Jessan, vi bara gör och kompletterar vi varandra mycket väl! Många olika raser blir det och förhoppningsvis många roliga diskussioner samt nya klubbkamrater som jag hoppas få in i klubbgemenskapen.

Snart drar det ihop sig för vår Boxholmshelg också. Vi planerar för fulla muggar….rooooooooligt!

Fy fan vad positivt det blev. Men vad fasen, det är ju min blogg;-) också fick jag in lite svordomar också. …

3 kommentarer Lägg till din

  1. åsah skriver:

    å vad härligt med så positivt! sånt jag behöver läsa nu… 😀

  2. Härligt med postiva & energigivande blogginlägg:) Kul att du är på ”g” med lydnaden! Hoppas att hundarna kryar på sig snabbt & att du får en bra läkare samt att värken går att få bukt med. Kram från oss

  3. Helga skriver:

    Go Jenny!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s