Genomgång lydnadsklass 2

on

Idag gick vi igenom hela klass 2 tävlingslikt, utan platsliggning. Igår gick jag själv igenom samma sak med mig själv och utan rutan framme. Igår gick kanon och idag mindre bra. Helhetsmässigt funkar det men tian försvinner direkt…vi har kommit en bra bit på väg jämfört med förra året då vi inte ens hade kontakt om det fanns agilityhinder i närheten. Hon skulle bara köra agility. Så, med det i bakhuvudet kan jag faktiskt inte vara missnöjd med lilla Mus. Jag har ju liksom skapat den där agilitydåren och är ju mycket nöjd med hennes insatser på agilityplan;-) Så, imorgon ska vi påbörja samma träning vi kört inne i vinter fast ute. Blir till att gå tillbaka lite och göra henne säker även ute. Ska alltid ha rutor framme. Aldrig köra dom dock när vi tränar annat. Sen ska jag träna rutor det första jag gör på andra platser som inte är tydligt en apellplan. Det ska mao bli ännu tydligare för henne va djag vill ha istället dvs kontakt och helt döda förväntan på att sticka till något.

Hoppet stör också men det känns mer hanterbart på nåt lustigt vis. Kanske för att vi inte tränat mycket på det heller. Har bara tränat på marken, fram, stå, sitt. Hon fattar det även över hoppet. Ser inte helt snyggt ut men funkar. Jag struntar nämligen i betyget där i tvåan. Vill inte lära in hopp, stå och sitt för mycket. Hon ska kuta med full fart och hämta apporter senare;-)

Så dagens status för mig själv att komma ihåg:

Bra uppvärmning.
FF: okoncentrerad pga konhelvetet;-) ok positioner. Kändes dock inte som hon kan.
Läggande: precis det hon kan. Aningen segt och hon kan snabbare men inte i fotpos då hon gärna fastnar där. Träna mer i fot pos. Små kedjor är tanken. Lösgöra henne.
Inkallningen: var snygg, men utan ställandet;-) lite sned ingång tror jag också. Träna mer ställandet. Jag är nog lite lycklig över att hon har farten kvar ändå…
Apporten: gick fint ut, bra grepp, tempoväxling in dock. Träna mer tempo in. Michelle hade bra idéer där som vi ska prova imorn. Jag misstänker att hon är noggrann med själva greppet och koncentrerar sig och missar därmed hålla tempo och position. Ska nog träna henne att springa med apport i munnen….har jag inte gjort speciellt mycket faktiskt.
Hopp över hinder, som sagt, inte så snyggt men det funkar.
Fjärr, gjorde vi precis framför hoppet och det var svåååååååååårt tyckte minsann. Seg fjärr och missade ett skifte. Inte bra alls. Men, det vara andra gången hon kommenderades utomhus så jag köper det också. Fan vad ursäkter jag har känns det som men det är ju så här det ligger till. Vi får göra det mindre svårt imorn och inte köra första vid hoppet.

Har säkert glömt nåt men jag är helt slut. Jo,våra ingångar till momenten var inget bra så det får vi jobba vidare på. Vi ska nog tävla tvåan trots allt i april. Känner på mig att det kan funka ändå. Tänk vad skönt att bara träna för 3an och eliten hela sommaren och bara tävla agility. Så roligt med lite andra moment!

Godnatt!

En kommentar Lägg till din

  1. åsah skriver:

    kul! Jag tycker inte det är nåt fel på dina ursäkter, du måste ju gå ner på hennes nivå och inte tänka bara perfektion när ni inte tränat med dom störningarna så mkt ute. Tänk istället som du gjorde på vilka framsteg ni har gjort, och kommer säkert göra med lite mer störningsträning! Kul! är pepp på träning nu…!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s