Blandat

on

Varit MYCKET kurser nu senaste veckan. Både egna jag haft och kurser jag gått. Går just nu även allmänlydnadsinstr.utb. Det känns som att nu är rätt tid för det och jag tycker det är väldigt roligt faktiskt. Åsa Klint, vår lärare, upplever jag hittills som mycket kompetent och framförallt skönt lättpratad som man ju behöver vara som lärare. Tar folk på bra sätt och är en fin förebild för organisationen hon jobbar för.

Vi hade ett intressant samtal om kommande utbildningsblocken och efter det samtalet kanske jag är lite mer positiv till både det ena och det andra. Bland annat pratade vi om behovet av avtalsinstruktörer. Finns det ett sådant? Att det kanske inte är en dum idé att avtala om kurser inom SBK. På så sätt försvinner inte den viktiga kompetens som många duktiga har eftersom den då stannar fast i annan utformning. Gäller att jämföra nyttan med att dom är kvar och hur mycket det kan ge mot att de istället startar eget och vi förlorar en massa viktig kunskap. Plus att de kan hålla de kurser som saknas men efterfrågas på klubbarna. Jag upplever att det är en enorm brist på utbud jämfört med efterfrågan på instruktörer. Svår fråga och jag är kluven.

Å ena sidan tror jag att vi är på väg bort från det ideella tänket där kunskap går i generation och man ska dela med sig-typ. Och att det bara är att inse att vi är där och jobba mer med vi-tänket i kursverksamheten för att behålla föreningsandan. Andra aktörer finns på marknaden och det kräver att SBK hänger med i utvecklingen. Snart finns ju all spetskompetens hos privata aktörer snarare än på bruksklubben. Är det så vi vill ha det?

Samtidigt har vi nya sporter som inte har något lång kunskap att förmedla till nästa generation då den inte funnits så länge. Vem ska hjälpa vem liksom?

En annan sak som jag tänkt på som inte har med detta och göra är att distriktets styrelse verkar själva välja in sig själva som deltagare i kongressen. Är det verkligen bra? Jag kan inte mycket om det här men det känns som att det ofta väljs in samma personer år efter år och det gör väl att det blir samma folk hela tiden till kongressen? Hur viktigt är det att få med rätt människor till den? Kan distriktet själva påverka vilka som åker? Kanske dags för en motion om detta? Någon mer som är på eller som vet något om detta?

Jag har inte bestämt mig för vad jag tycker i ovanstående så jag tänker tänka på saken lite till;-)

Nåt helt annat, har ju bestämt mig för att berika mig själv i år med kurser jag normalt inte skulle anmäla mig till så nästa helg ska vi kursa i 2,5 dagar med Jan Gyllensten. Ska bli spännande!

I onsdags var några journalister med och intervjuade och fotade på vår kurs. Undras vad det blir för artikel. Jag vet ju lite om den men det får man läsa själv om sen i Hundsport. Hoppas den liknar något av det vi sagt;-)…..

Min kära faster från småland bestämde sig hastigt o lustigt för att hälsa på, superkul! Önskar hon bodde närmare. Vi var på Cosmonova och jag lyckades somna- och snarka! Det var bra alltså men jag var helt slut som artist! Sen åt vi lunch på Orangeriet och shoppade loss i Kista C. Det blev en ny ICKE-hundjacka samt frisörbesök! Jag gillar verkligen ZAX eller vad frissan  nu heter. Dom är lagom trevliga, vill knappt veta hur man vill ha håret, bestämmer allt över ansiktet på en, gör allt extremt fort, inte direkt engagerade i att vara sociala eller serviceinriktade, talar gärna om för dig vad dom tycker man skulle se ut som om man klippte sig kort- en fotboll! Dom är helt enkelt väldigt serviceinkompetenta och skulle behöva gå en charmkurs – men faaan vad snygg man är när man kommer ut-så vad gör det om hundra år!!!! Tredje gången jag går dit och nu går jag bara in och sätter mig och låter dom göra vaaaad dom vill. Ingen idé att käfta emot, dom vet vad dom ska göra. *Gilla*

Veckan som kommer ska vi till Lotta och träna-mer om det senare!

Nu borde jag sova så jag orkar göra allt jag fått för mig att göra denna vecka. Mest av allt vill jag bara sova LÄÄÄÄNGE!

Godnatt

2 kommentarer Lägg till din

  1. Jeanette & Sly skriver:

    Intressanta reflektioner, det ligger en hel del i det du skriver… Hoppas du fått sova ut ordentligt och har en bra dag. Ge de 4-benta en puss & kram från oss:)

  2. åsah skriver:

    Ja, det är svårt det där med SBK frågor…. Jag vet inte heller vad jag tycker, samhället blir ju mer och mer individanpassat, och alla lever efter ”the american dream” nästan.. alltså att man får klara sig själv och arbeta sig upp till rikedomar, pengar betyder mycket och helst ska man klara allt själv. Individualism. Jag gillar det inte så mycket, men så är det.. Jag vet inte var SBK och allt annat kommer in där, för det är ju ändå baserat på att dela med sig av kunskap utan vinst i pengar… kommer folk fortsätta att bjuda på detta? det återstår att se.. man måste nog framhäva allt man vinner på det, som inte är pengar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s