Träning hos Lotta

on

Har egentligen inte tid att blogga men kör en kortis för att inte glömma bort…träning hos Lotta med Åsah och så här gick det…

Anteckningar

Vittringen- går fint och nu la vi på markering av pinne. Gick bra! Måste fixa nya pinnar och en låda.

FF- visade sig lite splittrad då vi satte fram både hoppet och koner. Första kedjan utan koner och hinder kändes hon mer koncentrerad fast ändå inte så bra som jag vet att hon kan gå när hon är koncentrerad. Underlaget var lera och vattenpölar och maskinbygge bredvid. Inte dom lättaste förutsättningarna så med det i åtanke är jag ganska nöjd. Dock gick jag lite halvkrokigt vilket säkert störde lite här och var. Duktig mus, halvbra matte!

Fjärren: gick strålande, någon miss men efter två fjärrträningar tidigare tillfällen vid hoppet visar hon att hon verkligen tagit åt sig träningen att hon ska fokusera! Så himla duktig mus-helt klart bäst idag! Jess och jag provade ett av våra påhitt igår kväll och det verkar ha gjort susen!! Ville bara testa nåt jag tänkt på och hon köpte det rakt av och vips var belöningszonen flyttad och draget upp ännu bättre.

Inkallning: när vi gjorde släta i kedja var de bra, sämre ingångar och en gång lite fel tanke och ville sticka på extern eller tänkte stå-tanke vilket medförde någon liten liten tempoväxling men också en halvstående ingång. Viktigt nu att separera ingångarna och fart in samt ställanden och slänga ihop dom sen lite omomentmässigt;-)…hon ska sugas in i fotpos och vilja dit MERA!!!!! Inte babysitta…….blir nog bra! Fick lite idéer om vad och hur jag ska göra om hon gör för sakta, för dåligt etc. Köra mer externbelöningar. Ska inte se men veta. Bra!

Mellan momenten: funkar bra att fortsätta ha henne ”fot” då hon behåller sin koncentration bättre än om hon får hopp o lek mellan. Någon form av kommando för gå vid sidan i pos. men ej kontakt och sen fot med kontakt. Får tänka ut nåt. Måste bekräfta att hon gjort rätt dock på något sätt efter de olika momenten beroende på vad jag vill ha för tankar inför nästa moment. Åsah tipsade om att göra det ännu tydligare för henne när det verkligen var ruta-dags genom bättre förberedelser inför just det momentet. Bra tanke!
Ska göra småkedjor och fokusera på mellan moment istället. Kommer hjälpa henne med koncentrationen från ja ni vet vad;-)

Gick även igenom lite stå-sitt. Jag fick inte till det för jag har tänkt fel…haha! Återkommer till andra fjärrdelarna när det inte är dags för tävling av tvåans fjärr. Vill göra henne säker först.

Lotta och Åsah tyckte vi jobbat bra med våra ”issues” och när jag ser på kedjorna med och utan hinder/koner känns det inte så allvarligt som förr!! Känner mig mycket glad över det! Hon slickar sig lite om munnen när jag placerar henne vid hoppet fast det är fjärr. Det ska jag komma ihåg.. Sen tappar hon kontakt lite här och var men det viktiga är som Åsah sa att hon verkligen vill göra rätt och anstränger sig så himlans mycket. Därför tror jag det inte heller blir riktigt det utförande jag vet att hon kan då hon går in i en slags koncentration som inte är kompatibel med glad svans, snabba skiften etc. Lite samma med apporteringen, springer fort ut men ändrar tempo in och jag tror faktiskt det har med orutin att göra samt att hon är så mån om att hålla apporten stadigt. Där ska vi träna mer på att springa och hålla apport samtidigt. I full fart. Hur mycket har man inte att träna liksom;-) MEN det är på god väg att ÄNDRAS! Känner att jag vet VARFÖR hon gör vissa saker på plan och att det är saker man KAN förändra och det finns hopp för oss helt enkelt! Helt underbart!!!

Får göra en lite planering för veckan igen så jag balanserar mellan svår koncentration och lätt…får inte bli ångestladdat utan ska kännas lätt ibland också! Hon ska fortsätta ha självförtroende i det hon gör och det är min uppgift att balansera det och vara schysst!

Åsahs lilla Rusa var en mycket trevlig bekantskap. Fy usch vad söt och trevlig aussie! Ska bli roligt att följa hennes utveckling!

Åh min lilla Mini…hon fick bada när vi kom hem. Var helt svart efter träningen! Är så glad i dig min lilla loppa!!!

4 kommentarer Lägg till din

  1. åsah skriver:

    hahaha.. ja, grym träning! kul att se er! Jag badade aldrig Rusa, hon har bara ”tappat” all sand på golvet…. men det är ju bara att dammsuga.. haha…

  2. jennymorales skriver:

    Jag skulle städa..men finns inget hopp om det längre för DH börjar kl nio;-)

  3. Det där låter bra … 🙂

  4. jennymorales skriver:

    Vilket då Helene? Träningen eller städningen 😉 heheh….hihi…ho ho…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s