Träning med norrortsgänget!

on

Har haft dåligt med tid att uppdatera bloggen. Både jobb och privat är det mycket att stå i. Vi har dock hunnit träna med norrortsgänget förrförra veckan. En heldag hos Anne! Hela gruppen har i mitt tycke mycket fina hundar med bra kvalitéer. Olika delar att jobba med och det är givande att se olika typer av hundar och lösningar.

Mini och jag fick köra igenom elit ff. Lite pirrigt med tanke på att vi aldrig gjort språng mer än rakt fram men det fixade hon fint ändå. Lite studsigt blir det men hon hänger med. vi har kolossalt dåliga halter;-) men jädrans vad rakt hon gick den dagen;-)
Vi kollade även igenom vittringen som Anne tyckte var en tia! Kul att höra när man laborerat en del med just aktivitetsväxlingen på vittringen. Nu var det bara vittring och inget före men ändå visade hon en bra förståelse och inget tugg och snask! Tummen upp! Det håller i sig.
Zätat körde vi också och där kollade vi igenom hur det såg ut. Nu i veckan har jag jobbat med att förbereda henne på z efter ett ff. Vår förberedelse funkar redan nu rätt bra. Hon har hyfsad koll när det är ff och när det är z. Zätat i sig gick över förväntan. Tävlingsbart men inte så bra som jag vill!
Lite inkallning med ställande hann vi med och hon har svårt att stanna utan något steg. Bra läggande och bra tempo. Dock har hon grejer för sig när jag lämnar henne och det fick vi bra tips på hur vi ska jobba med det. Redan nu syns en skillnad! Toppenbra!

Jag blir alltid så inspirerad av Anne och norrortsgänget! tack alla goa!!!

Nu har jag börjat gå ur min tankebubbla och satt igång ordentligt med hur vi ska få till hållbar och kul träning!

Vi har även lyckats träna lydnad med grymma agilitystörningar och ett pass där Snokken tränar bredvid. Mini hade full koncentration mot mig och jag kom inte på det förrän i efterhand att -oj- min lilla Mini klarade den svåraste störningen av dom alla! Snokken!

Imorgon blir det en intressant förmiddag för då ska jag hålla en workshop för blivande allmänlydnadsinstruktörer. Omvänt lockande (som jag ser på det) med fokus på värde för känsla-rätt val-och stadga, ska huvudämnet bli.
Svårt, att träna för rätt känsla, då är stadga mycket enklare, men mycket intressant och man kan ju utveckla det hur långt som helst. Jag hoppas kunna inspirera gruppen att använda tänket i sina allmänlydnads och framförallt valpkurser! Jag kör det på mina förberedande kurser men det är svårt att förmedla tänket för människor som oftast är nya på hund. Detta gäng är ju vant hundfolk så det blir spännande att se reaktionerna och om de hittar på nya användningsområden. Min svåraste uppgift blir dock att hålla mig konkret och inte bli för flummig. Det är inte alltid lätt att förmedla nåt man gör per automatik på ett förståeligt sätt;-)

 

2 kommentarer Lägg till din

  1. marie,love&carma skriver:

    Kommer bli fantastiskt bra det där ;-)) Ser fram emot eran start i eliten
    Stor kram på dig och tack för dina snälla ord i bloggen 🙂

  2. starsweepers skriver:

    Låter som era svagheter blivit styrkor = Bra träning!!! Kommer bli suveränt! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s