Sommaren

on

En hel sommar har gått och jag har inte bloggat något alls:-) Med andra ord har jag haft fullt upp.

Semesterveckorna ”firade” jag tillsammans med goda vänner i Torpa utanför Tranås. Hur mysigt som helst. Vi duschade i vattenslangen utomhus, gick härliga promenader bland kossor som hade sjötomt, besökte mysiga ställen helt enkelt. Tog dagen som den kom. Semestern fortsatte i samma anda för sen tog jag och Jess bilen till någonstans. Hamnade i Tjust skärgård på Tettö. Jag badade för första ggn i år och det var UNDERBART! Vi slappade, läste böcker, badade och latade oss. Efter det for vi vidare till St.Annas skärgård och hamnade i en stuga precis granne med havet. Men det var KALLT! Vi fortsatt läsa böcker och slappa. Det har verkligen gjort mig gott att göra ingenting viktigt och bara vara. Några dgr på hemmaplan blev det också. Avslutade semester med att hälsa på Eva i Kalmar. Havet var kallt där med;-)

Under visiten i Kalmar passade jag på att hälsa på Anja på Öland samt fick gästvalla på det vackraste stället jag någonsin tränat på. Har ni sett nåt så vackert?

 

 

Jag är ju intresserad av en till hund nästa år och har några tikar på listan av hundar jag gillar av olika anledningar. Anjas Jaffa och hennes avkomma Q var precis så fina som jag känt på mig. Läckra vallhundar, välbyggda och riktigt trevliga och sociala tjejer. Tack för titten och oavsett valp eller inte lär vi ses fler ggr tror jag:-)

Sommarmånaderna har egentligen ägnats åt vallning. Hälsat på Gail och fått massor med bra hjälp i träningen och jag känner att vi båda vuxit massor denna sommar. Jag vågar ta plats och ”äga” lite mer och mini litar då på att jag sköter mitt och då blir allt så himlans bra!

Mini har även hunnit fylla FEM år!!! Maja fyller TIO om två veckor. Tiden går fort, fort, fort. Man får inte glömma bort att njuta av den tid vi har med våra små fyrbenta vänner.

Maja mår för övrigt toppen. Har simmat massor hela sommaren och är i kanonform. Likaså Mini. Simning och vallning ger både kondition och bra träning och det märks att dom båda är i bra form.

I helgen debuterade jag och Mini eliten. Gick dåligt resultatmässigt men riktigt bra för att vara debuten. Snygga nollor vart det och många bra idéer har jag nu för framtida träning. Jag är noll brydd över poängen utan det är attityden och utförandet som är viktigt. Ännu har vi ingen bra helhet för det blir fort och fel samt en del felfokus. Blir ett nytt träningsupplägg from idag! Jag ska ta bort alla förberedelser för jag tror att de förstör mer än hjälper-just nu. Endast de två sista momenten, vittring och fjärr ska förberedas. Ska testa en period. Antingen kontakt eller kommando titta på kon. Resten ska bli mer svart vitt. Mini vet inte vad som förväntas och vill inte heller veta. Ju mer info hon får desto mer felfokuserad blir hon. 10 HÖGAR med sågspån runt kon till ruta och dirigering var för mycket och det får vi träna på. Dock vore det inget problem om hon bara höll kontakten mellan momenten och innan. Jag ska klura lite på det. Bye bye förberedelser…dock fick vi till ett riktigt fint långsam ff, alla avslut var SUVERÄNA om jag får säga det själv(!) fin ingång på plan, fin fjärr trots dåligt betyg så var den distinkt och korrekt. Kan inte se nåt på filmen men som sagt, bedöming bedömning:-) och jädrans bra tempo;-) i alla moment. Klarade omdirigering från framåtsändandekonerna som stod på plan på väg till rutan. Duktig liten Nasse! Och jag skötte mig också. Tur man har filmat.

Nu har vi ett gäng tävlingar framför oss och om de utvecklar sig väl ska vi tävla även på älvsjömässan, My dog och Malmömässan. Lika bra att ta dom jobbigaste tävlingarna på en gång så har man det gjort. Jag var inte speciellt nervös denna gång och kanske var det för att jag var ärlig mot mig själv och verkligen mest ville ha information om skarpt läge. Det syns bara på tävling med Mini.

Vad mer finns att berätta? Går kurs varje vecka för att bli SBKtävlingsinstruktör. Vi har kul och det är lärorikt med detta härliga gäng. Snart har vi klubbens första agilitytävling och sen är det vinter. Nåja, inte deppa ihop. Snart öppnar en stor träningsanläggning i Arninge i närheten där jag bor och det låter som ljuv musik i mina öron!!!

På återseende, blogglusten är liten…

En kommentar Lägg till din

  1. Elida skriver:

    I Arninge:-) perfekt ju!
    Vart kan jag hitta info?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s