Valpen

on

Ja som flera av er redan vet har det hamnat en valp hemma hos oss. Det var verkligen oplanerat och jag har några uppfödare bla denna som jag varit i kontakt med innan om framtida valp. Så valet är inte en slump. Att det skulle bli mer nutid är däremot en slump;-) När en möjlighet ges som av flera skäl är en mycket bra möjlighet så kunde jag inte motstå. Jag vill ju bli självförsörjande på valpar (till mig själv alltså och mina vänner;-) ) och förhoppningsvis är valpen början på det. Jag är lite ledsen på en del av av rasens utveckling. Mer om det tänker jag inte gå in på men jag har resonerat noga innan jag köpte den här valpen ur fler hänseenden. Skärgårdsvallaren´s Ina heter hon. Exakt vad hon ska kallas är inte bestämt;-) Lite bilder från den gångna veckan. Här hemma i lekhagen har hon precis lärt sig tasstarget;-) och konskick! Första timmarna för lantisvalpen. Allt ska undersökas och jag sitter bara och ler…. Bilresan från Blekinge till Sthlm gick strålande. Hon finner sig snabbt in i nya situationer. Första dagarna, innan hon kändes helt van i sin nya miljö fann man henne sovandes såhär rätt ofta. Fin av och på knapp. Numera är den förvandlad till en tornado. Dock lätt att bryta men intensiv valp alltså…. Tjejerna på bogesund. Vi tog en titt på fåren och Mini fick valla lite. Lilla Bus såg inte så långt som till fåren förrän Mini inte tog min styrning helt och hållet och drog lite för långt i en flank. Vips var dom på väg mot oss och det såg hon minsann:-) Jag hann dock stoppa i tid. Mini fångade upp dom framför oss. Men sen gjorde vi inget mer. Ska bli spännande! Inte lätt att få med henne på bild alltid. Men såhär har vår vecka varit. Det känns som hon är en del av vår familj. En självklar del redan! Urmysig att ha i famnen och det märks att lillmatte Simone har hanterat valparna mycket under sin uppväxt och hon har gjort en fantastisk insats! Hon har en härlig personlighet och inte alls lik varken maja eller mini som valpar. Det är spännande. Mycket kärleksfull men verkar rätt hård men ändå otroligt förig och öppen med MIG.  Det är det här som jag måste jobba med att behålla! Akta är ett ord vi kommer lära oss fort. Typ akta hissen, akta min tå, akta bordet ASG. Jag tror jag faktiskt kommer kunna köra brukset med henne. Inga ljud verkar bekomma henne, hon använder näsan naturligt och plockade upp ett spår igår dit en vän laddat pistol inför skottträning (som vi inte var med på). Stack under en låg bruksstege för att följa det en bit ifrån oss. Modig. Hon verkar ha hög motivation i sig själv som inte är baserad på stress utan just motivation. Vi hade vårt första träningspass i morse. Det var ljuvligt! Verkar mycket fokuserad och verkar inte lättstörd heller. Är inte speciellt intresserad av andra människor mer än oss och inte heller intresserad av fjäska för andra hundar och det är ju väldigt skönt för en framtida tävlingshund. Då finns en grundläggande säkerhet i hunden. Då kan fokus ligga i uppgiften! Upplever henne inte vara reserverad bara ointresserad. Reserverade valpar är ofta fjäskiga för att dom just är reserverade. Maja var varje fall sån. Man måste se till hela kroppsspråket och den här står stadigt;-) Blir mycket ”verkar” och det är ju så! Man vet inte och det beror på vad man gör av valpen. Allt hänger på mig nu;-) Om jag ska säga nåt negativt är det väl att hon inte riktigt tar ett avbryt, typ sluta hoppa på mig. Det triggar henne att bli bortputtad, då vill hon hoppa ännu mera. Mycket vilja men det gillar jag. Det blir mycket alternativa beteenden jag får rikta in henne på istället. Det köper hon. Och att jag är konsekvent och tydlig. De första dgrna visade hon attityd mot andra hundar utanför hemmet istället för att fjäska som valpar gör-gör hon fortfarande inte… Men samma där, med ett val av alternativ har hon nu blivit en gullig valp:-) Sen är hon jävligt pigg på fm och kvällarna vilket såklart är irriterande för dom andra hundarna samt vi andra som vill vila. Men hon är bara valp en gång och jag tänker passa på att njuta av min fina lilla valp! Skulle åklart vilja skriva mer om resan dit och hämtningen och VALET av valp men det får bli nästa gång. Hinner inte, nu är det dags att bege sig iväg och träna med Mini! Maja och Liten hänger på såklart!

Må så gott!

3 kommentarer Lägg till din

  1. Katarina skriver:

    Ponyo hälsar så mycket till Loppan!

  2. Grattis än en gång till din pärla! 🙂 Bra att det är fart på henne… hade blivit orolig annars 😉 Njut nu av de fina 3! ❤ Kram!

  3. åsah skriver:

    å, hon verkar grym!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s