Tiden går

on

Det har varit mycket privat som händer men lite träning har vi hunnit. Eller ja en hel del. Har ju poppat ut en del hallar i sthlm vilket är supertrevligt!!! Har kurs nu i Arningehallen samt passar på att vara där när dom har agilityträning. Kajsan är på god väg att bli en världsvan dogge! Hon har fått vara med överallt, typ. Vi blev dock utskällda på Zookompaniet i Arninge. Hon hoppade för mycket. Ska hålla mig till min favvobutik Hundinspiration i Roslagsnäsby. Dom gillar djur!

Idag är hon ca 5,5 månad och väger drygt 12,5 kg! En riktig tungviktare men smidig är hon. Tror hon blir ungefär som Mini fast grövre. Perfekt storlek!

Utvecklingsmässigt:

Blivit pussig, kelig har hon alltid varit här hemma. Men nu får man pussar också. Kanske hon har fattat att hon inte är ballast i stan;-) hittills får bara familjens hundar pussar. Ingen annan.

Ökat sin ”jag först” attityd vilket är lite svårt för hon tycks inte minnas nåt från en dag till en annan. Alltid lika bråttom överallt. Mini har jag märkt dragit sig undan och är ju inte direkt typen som tar för sig så hon fick en egen träningsdag i Väsbyhallen och hon sken som en SOL! Mer sånt får det bli. Inte lätt när Kajsan springer fram i livet och Mini avvaktar och följer mer mig. Tänk att hundar kan vara så olika.

Hon är rolig att träna. Just nu mest matbelöningar för jag har dragit mig för träna med lek dels för att jag vill få upp ett högt värde för ”eget” driv som inte är baserat på kamp men framför allt för jycken inte kommer tillbaka med saker och helst leker  själv. Det måste jag ta tag i men inte haft tid. Den tid jag haft har gått till annan lek. Blir bra vinterträning ute! Kampen finns där och lekintresset också så jag har valt att låta det vara så. När man väl leker släpper hon inte taget;-)

Lagt fina grunder för elitfjärren. Ska bli kul att se hur mycket man får kämpa med den sen om man lagt en bra grund i skiften och viktträning. Återstår att se, min första lydnadshund från scratch. Spännande!

Spåret har legat lite på is, tidsbrist igen. Men de två ggr vi spårat har hon visat fin vilja. Jag är sugen och vi lär spåra mer för hon gillar det!

Numera rumsren förutom när hon gjorde både ettan och tvåan i min SÄNG efter lek med Mini…suck! Nåja, det var en olyckshändelse! Kan vi säga…

Vad mer då? det går liksom bra med Kajsan. Hon är en del av vår familj nu och vi älskar henne, jättemycket!

Mini, världens gulligaste Mini, ska tävla snart! Vi ska hjälpa till att inviga Kalmars nya hundarena!!! Ska hälsa på faster nu innan jul och slår två flugor i en smäll. Vi har legat ganska lågt i träningen men håller på putsar upp oss nu. Det blir kul!

Må så gott!

ps. Majsan hälsar att hon mår fint!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s