När andras framgång blir din motgång

on

När andras framgång blir din motgång..

Är namnet på ett kapitel ur en bok jag bläddrade i på bokhandeln sist. Ångrar jag inte köpte den. Verkade väldigt vettig och bra. Jag har tänkt på den meningen sedan dess för det är så sant. Jag har tillhört den skaran som ständigt tittar sig omkring och oroar sig för vad andra tycker och tänker. När det gått bra för andra har jag känt mig sämre och mina egna framgångar har plötsligt känts långt borta. Om man inte är bäst så är man typ sämst. Så har jag tänkt.

Det var förut, men jag kan fortfarande relatera din den känslan även om den inte finns hos mig längre. Jag hör vänners tankar och jag läser en del bloggar där man märker att det dåliga självförtroendet påverkar ens mål när det går bra för alla andra. Precis, alla andra. Även fast det går riktigt bra för en själv kan man inte ta de orden i munnen.

Jag vet ju att den känslan går att ta bort med rätt tankar och handlingar. Det är därför jag skriver om det. Men ibland är man inte där och det kan ta tid. Ett steg är att erkänna för sig själv att så här är det! Punkt. Sen kan man ta nästa steg och då är det så mycket enklare att vandra vidare.

Det är då jag tänker på nästa härliga uttryck. Att man ska titta rakt fram och inte se åt sidan för då riskerar man att krocka med något eller missa vägen till målet. Ibland gäller det att bara se framåt. Tänka, vad stoppar mig? Mina rädslor? För att göra bort mig eller för andras tankar och åsikter?
Då försöker jag tänka på att om jag nu ska titta åt sidan och inte kan fokusera framåt. Ja då ska jag visualisera mina vänner sittandes på en mur runt mig på vägen där jag står. Dom vinkar och ler. De hejar för fullt och tror på en när man tvivlar som mest på sig själv. Alla som betyder nåt sitter där.

muren

Låt ingen annan styra hur du ska känna. Den känslan äger du!

/Jenny

4 kommentarer Lägg till din

 1. Ingerid skriver:

  Jeg pusler litt med mentaltrening for tiden, for jeg tror jeg har mye å hente der. Kjenner meg veldig igjen i at jeg blir bekymret når det går bra for andre, selv om det ikke i seg selv betyr at jeg har blitt noe dårligere.
  Har du tips til veien videre? Bøker, for eksempel?

 2. Johanna & Hank skriver:

  Klok som en bok! 🙂

 3. Mkt klokt! Gillar den sista meningen 🙂 Man styr verkligen SJÄLV hur man känner! Kram!

 4. Jeanette skriver:

  Skriv en egen bok! Blogga mer! Jag behöver dina kloka fina ord snygging! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s