Skärgårdsvallaren Ice

on

Förra helgen åkte vi och hämtade Ice, som jag numera kallar Spice. Tack min snälla fina vän Joakim som körde t/r..utan dig hade det liksom inte gått eftersom jag blev påkörd veckan innan och min nacke blev skadad igen.

Spice är Kajsas kullsyster och eftersom jag är så glad i min Kajsa tvekade jag inte direkt när möjligheten gavs att få en släkting. Kajsa är precis den typen av border collie jag trivs med. Både mentalt och vallningsmässigt tycker jag hon har mångas fina egenskaper. Hoppas syrran har det också.

Spice har bott på en hästgård på landet och varit sällskapshund men har smält in mycket bra i storstaden. Förhållandet för hunden ändrades och ägaren som jag känner sedan de var valpar tog ett klokt beslut.

Jag är faktiskt imponerad över hur cool hon är med miljöer och trots att vi har en del olater att reda ut har vi tagit elefantkliv framåt vilket även påverkat att prövoperioden redan tagit slut;-). Hon ska stanna. Får hon bara jobba lite mera så kommer hon bli mer harmonisk och det märks redan.

Vi har redan träffat fåren ngr ggr och det ser lovande ut tycker jag. Verkar vara en modig liten arbetsmyra med fin djurkänsla. Igår var vi och tränade med kennelmamma och det gick fint med båda två. Spice fick jobba i stor fålla och Kajsa fick göra fråndrivningar på stora fältet. Det närmar sig VP..vi råkade även få till en delning så en IK1 till våren kan nog vara en möjlighet! Nästa vecka blir det mer träning och jag ska försöka fokusera på delning, hämt och köra en vp/ik1 bana. Bara för att prova. Kajsa kan mycket men kan jag?:-D

Nåja, Spicen har bott här en vecka exakt och hon har gjort allt från att springa in i altandörren gjord av glas, och springa vidare utan ett ljud till att bli bästis med svårflörtade Kajsa som tyckte en till var lika onödigt som dom andra…. dom två har SÅ kul ihop! Båda har exakt lika bråttom ut, är exakt lika hungriga, exakt lika glada! Och glömmer exakt lika fort tråkigheter;-) Livet är en fest! Och jag älskar den inställning de båda delar.

Har jag sagt hur mysigt det är att ha två systrar? Hur härligt det känns i kroppen att se dem springa ihop? Hur mysigt det är att ha varsin vid sin sida? Hur lustigt det är att titta och ta på två hundar som är så lika men ändå olika ? Fantastiskt är det!
1374156_10151693923873848_1544734787_n

1385204_10151695361663848_1359252066_n

1391641_10151688387018848_1034809112_n

1392846_10151686397288848_1336403540_n

En kommentar Lägg till din

  1. Såå söt! Spicen påminner mycket om Kellieboo tycker jag 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s